Echipamente moderne, achiziţionate pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

254
Echipamente moderne, achiziţionate pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - echipamente-1623323417.jpg

Articole de la același autor

Începând de miercuri, 9 iunie, pacienții Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța au parte de îngrijire medicală cu echipamente noi, moderne. A sosit primul lot din echipamentele medicale achiziționate în cadrul proiectului „Consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19", proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Acest prim lot constă într-un echipament pentru asistare pulmonară-consolă și 10 kituri aferente, pentru asistarea pacienților cu deficiențe respiratorii, având o valoare totală de 644.028 lei și va fi pus în funcțiune la sfârșitul săptămânii.

În perioada imediat următoare va sosi al doilea lot, constând în 20 nebulizatoare, 50 aparate UV și un robot de dezinfecție cu UV, echipamente ce vor asigura curățarea și dezinfecția suprafețelor, inclusiv a celor grele.

Alte 2 loturi ce vor fi livrate curând vor dota spitalul cu: sterilizatoare, ventilatoare de transport, aparate pentru evaluarea funcției cardiace, elevatoare pentru pacienți, sisteme de încălzire cu aer cald cu paturi de unică folosință, saltele antiescare destinate persoanelor mobilizate la pat, aparate pentru profilaxia trombozei venoase profunde, paturi electrice de terapie intensivă prevăzute cu monitor și ventilator, stații centrale de monitorizare, tărgi easymove pentru transferul pacienților. Echipamentele sunt completate de un aparat de dializă, un sistem intravascular pentru managementul țintit al temperaturii, kituri pentru tratamente anticoagulante și cartușe adsorbante cu rol imunomodulator.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7144 secunde