ECLIPSĂ TOTALĂ DE LUNĂ, în această seară. Un fenomen astronomic uimitor

383
ECLIPSĂ TOTALĂ DE LUNĂ, în această seară. Un fenomen astronomic uimitor - 61387818-1532674858.jpg

Articole recomandate

Eclipsă totală de Lună. Un fenomen astronomic uimitor se anunță în această seară. Are loc cea mai lungă eclipsă totală de Lună din acest secol, scrie realitatea.net


Va ține o oră și 43 de minute, durată ce depășește considerabil Superluna albastră, din ianuarie. Satelitul natural al planetei noastre va fi învăluit în nuanțe roșiatice, ce se vor vedea și din România, dacă cerul va fi senin.


Bucureștenii vor putea urmări secundă cu secundă fascinantul fenomen de pe terasa Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu", ce va fi deschis între orele 21 și 3. 


Eclipsă totală de Lună. Astronomul Bruce McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parțiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României). Astfel, va dura aproximativ patru ore până când Luna va trece de umbra Pământului.


Eclipsa de Lună din 27 iulie 2018 va fi vizibilă pe întregul glob și va conține culorile specifice ale unei "Luni sângerii", scrie descopera.ro.


Cum poți urmări eclipsa totală de Lună din România


Eclipsă totală de Lună. Eclipsele de Lună sunt printre cele mai ușor de urmărit fenomene astronomice. Trebuie doar să ieși din casă și să privești către cer. Nu este nevoie de un telescop special sau alte echipamente, însă te-ar putea ajuta să observi detalii precum craterele de la nivelul satelitului natural. De asemenea, pentru a putea fi observată eclipsa, cerul trebuie să fie senin. În București puteți urmări eclipsa totală de Lună și de pe terasa Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" ce va fi deschis pe 27 iulie, între orele 21:00-03:00, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4659 secunde