Efectele codului roșu au fost devastatoare. Mașini ciuruite de grindina uriașă

322
Efectele codului roșu au fost devastatoare. Mașini ciuruite de grindina uriașă - grindina73208000-1559117194.jpg

Articole recomandate

Grindina și vijeliile au făcut ravagii în mai multe județe din țară. În Sălaj, Dolj și Maramureș furtuna a făcut prăpăd. A căzut grindină cât o bilă de biliard, iar mulți soferi s-au trezit cu mașinile ciuruite și parbrizele sparte. La Baia Mare, primarul a transmis potopul pe Facebook, ud până la piele.


O jumătate de oră a durat potopul care a făcut ravagii în județul Sălaj. La Zalău, bucățile de grindină, mai mari decât o nucă, au distrus acoperisurile caselor si zeci de mașini. Șoferii s-au trezit cu parbrizele sparte si caroseriile ciuruite.


La Baia Mare, grindina a distrus mașinile și a spart geamurile de la blocuri. Rafalele de vânt au doborât copaci în tot orașul și au luat pe sus acoperișurile de la blocuri. Primarul Cătălin Cherecheș a transmis live pe Facebook ud până la piele. Vijelia a făcut prăpăd și la Calafat, dar și în mai multe localități din judetul Dolj.


În total, ploile torențiale au creat probleme în 28 de localități din șase județe, pompierii intervenind pentru evacuarea apei din zeci de locuințe, curți, beciuri și străzi. Grindina de mari dimensiuni a afectat peste o sută de acoperișuri, 255 de mașini și 204 copaci, potrivit unui bilanț prezentat, miercuri, de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). "În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie, a emis 48 avertizări/atenționări pentru fenomene meteo periculoase, majoritatea de tip nowcasting, care anunțau frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cantități de apă de până la 50 l/mp. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun. De asemenea, în contextul avertizărilor de vreme severă – Cod Portocaliu și Cod Roșu, au fost transmise mesaje de protecție a populației prin intermediul sistemului de avertizare Ro-Alert în județele Alba, Dolj, Maramureș și Sălaj", a anunțat, miercuri, IGSU.


Sursa citată a precizat că, în urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 28 localități din județele Bihor, Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Maramureș și Sălaj, scrie romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4685 secunde