Elev de 17 ani din Năvodari, confirmat cu gripă porcină

736
Specialiștii Institutului Cantacuzino au confirmat, ieri, două noi cazuri de contaminare cu virusul gripal AH1N1 la două persoane din județul Constanța. Dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică Constanța, a arătat că este vorba de un adult, în prezent internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, și un adolescent de 17 ani, elev al Grupului Școlar "Lazăr Edeleanu" din Năvodari. Ambele cazuri sunt cu transmitere locală, cei doi bolnavi nu au călătorit peste hotare și nici nu au avut contact cu persoane venite din străinătate.
În cursul zilei de ieri, echipele DSP au realizat dezinfecția la unitatea școlară din Năvodari. "Vom evalua situația, vom realiza și triajul epidemiologic", a arătat dr. Mihaela Dinisov.
Colegii adolescentului au fost trimiși, ieri, acasă, iar conducerea grupului școlar a anunțat că, în urma consultării cu autoritățile sanitare, a fost luată decizia ca elevii din clasa a X-a, în care era și tânărul bolnav, să nu vină la școală în această săptămână. Pentru moment, decizia a fost luată numai cu privire la clasa din care făcea parte elevul bolnav, nu pentru întreaga școală.
Până în prezent, în județul Constanța au fost confirmate 27 de cazuri de contaminare cu virusul gripal AH1N1. La nivel național, numărul de infectări cu virusul AH1N1 a ajuns la 1.397.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 17 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Luni, 16 Noiembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 5.5843 secunde