Eleva căzută de la etajul cinci al unui hotel, transportată la un spital din Cluj

646
Eleva căzută de la etajul cinci al unui hotel, transportată la un spital din Cluj - 9f65d4577d3c5e9e4d25989678002c19.jpg
Starea de sănătate a elevei de 16 ani, care a căzut în noaptea de joi spre vineri de la etajul al cincilea al hotelului Bâlea, din stațiunea Neptun, s-a stabilizat. Cadrele medicale spun că tânăra este conștientă și a fost deconectată de la aparatul de respirat. "Pacienta a ajuns la noi protezată și era ventilată mecanic. Avea multiple fracturi, costale și de bazin, o contuzie pulmonară severă, iar pronosticul era rezervat. În prezent este stabilă și se fac eforturi să fie transferată la un spital din Cluj, pentru a fi mai aproape de casă", a afirmat dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al spitalului.
Tatăl minorei, Tiberiu Patku, a ținut să felicite echipa de medici constănțeni care i-au îngrijit copilul. "A fost mâna lui Dumnezeu, fata respiră fără ajutor și vorbește. Vreau să le mulțumesc dr. Aurel Prună, dr. Mioara Georgescu, asistentelor și infirmierelor, care au fost, cu toții, niște oameni deosebiți. Transportăm fata la Spitalul Buco-Maxilo-Facial din Cluj, pentru că în urma căzăturii s-a ales cu o fractură de mandibulă. Nu are dinții rupți, singura problemă este mandibula, care este fracturată în două locuri. Fetița nu are nicio problemă la coloană sau la cap. Singura problemă gravă a fost la plămâni, dar s-a rezolvat, acum respiră normal", a afirmat părintele.
Referitor la împrejurările care au dus la accidentarea adolescentei, tatăl spune că aceasta nu a consumat băuturi alcoolice, cum s-a vehiculat în ziua când a căzut și nici nu a fost în comă. Se pare că tânăra a dormit în șezlong și a căzut de la etaj accidental. A strigat după ajutor și a fost auzită de paznicul hotelului, care a chemat ambulanța. "A fost conștientă tot timpul, a fost sedată pentru tratament", a mai arătat tatăl.
Ieri, medicii constănțeni au făcut toate demersurile pentru ca minora să fie transportată cu un elicopter la Cluj.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7294 secunde