Studiu:

Elevii care beau apă în timpul examenelor iau note mai mari

252
Elevii care beau apă în timpul examenelor iau note mai mari - apa09361800-1334929220.jpg

Articole recomandate

Elevii care beau apă în timpul examenelor au șansa să ia note mai mari, potrivit unui studiu al medicilor de la Universitatea de Est din Londra și Universitatea din Westminster, preluat de presa internațională, citată de Realitatea.net.



"Rezultatele arată că simplul fapt de a aduce apa cu ei în timpul examenelor a îmbunătățit notele elevilor", a declarat unul dintre cercetătorii participanți la studiu, dr. Chris Pawson.

Deși scopul studiului nu a fost să determine și motivele pentru care elevii și studenții care beau apă în timpul examenelor iau note mai mari, specialiștii în domeniu presupun că acest lucru se datorează hidratării și a faptului că băutul apei îi calmează pe tineri și nu mai sunt stresați.

Cercetătorii britanici au monitorizat aproximativ 450 de elevi care au avut de dat examene, și i-au notat pe cei care au luat cu ei apă în sala de evaluare. Medicii au observat că notele cele mai mari au fost obținute de către elevii care luaseră cu ei apă.

Dr. Pawson a mai precizat că sunt necesare studii suplimentare și că indiferent de rezultatele acestora, hidratarea în timpul examenelor nu poate fi decât un lucru bun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 20 Aprilie 2012
Stire din Social : Cutremur în Marea Neagră
Pagina a fost generata in 1.8783 secunde