Elevii constănțeni, în vizită la RAJA

162
S.C. RAJA S.A. este și anul acesta un partener de încredere al școlilor constănțene în cadrul programului educațional Școala Altfel - "Să știi mai multe, să fii mai bun!". De aceea, în perioada 18 - 22 aprilie, porțile societății se deschid pentru sute de elevi, din mai multe instituții de învățământ, dornici să descopere, la fața locului, circuitul apei. Preț de câteva ore, copiii, însoțiți de specialiștii societății, vor vizita o stație de pompare, Laboratorul de Încercări Apă Potabilă - Palas Constanța și cea mai modernă stație de epurare din România realizată cu fonduri europene - Constanța Nord.

"Pe parcursul scurtei excursii educative elevii vor descoperi întregul proces prin care trece apa, de la captare, tratare și distribuție, pentru a ajunge la robinetele noastre numai bună de băut, până la tratarea apei uzate în stațiile de epurare pentru reintegrarea ei în circuitul natural. Vor învăța că apa este permanent supravegheată și analizată, fiind invitați să efectueze alături de personalul laboratorului câteva teste pentru a determina calitatea apei cu ajutorul substanțelor «magice», sau să identifice posibilii «intruși» prin intermediul microscopului. La stația de epurare Constanța Nord copiii vor fi martorii eliminării poluanților din apa uzată prin complexul proces de epurare, conștientizând beneficiile purificării apei pentru sănătatea populației, protejarea surselor de apă și a mediului", precizează purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

În program sunt incluse 23 de instituții de învățământ din Constanța, dar și din județ. Pe parcursul vizitelor, oaspeților le sunt oferite broșuri cu informații despre investițiile derulate de compania de apă S.C .RAJA S.A. și pliantul "Povestea Apei", care îi invită pe cei mici să pășească pe firul apei pentru a descoperi întregul parcurs al unei simple picături de apă.

"Anual, școlile constănțene își exprimă interesul pentru activitățile desfășurate de S.C. RAJA S.A., participând cu bucurie la evenimentele organizate de societate, cu atât mai mult cu cât apa face parte din viața noastră, e parte din noi și, cunoscând mai multe despre această esență a vieții, vom fi mai informați și mai motivați să o protejăm", mai precizează reprezentanții RAJA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.506 secunde