Elevii de la Cercul "PRO ARTIS", din Mangalia, participă la concursul european "Dreptul copiilor la protecție"

400
Elevii de la Cercul de arte plastice "PRO ARTIS", din cadrul Școlii "Gala Galaction", din Mangalia, participă la selecția națională a concursului european "Dreptul copiilor la protecție".
"Protecția este un drept al meu!", "Multă pace și iubire pe Pământ, precum și fericire tuturor copiilor lumii !", "Protejați copiii, oameni buni, nu-i lăsați să sufere, nu-i abandonați !" - sunt câteva din titlurile posterelor realizate de micii artiști, sub îndrumarea profesorului Traian Lupu.
"Cei 31 de copii talentați care activează și în cadrul Cercului de arte plastice «PRO ARTIS» s-au constituit în șase echipe de câte 4 – 5 sau 6 elevi și au lucrat timp de aproape trei săptămâni la cele 9 postere pe carton format A2 care au fost pregătite și trimise la Comisia națională pentru prima selecție", a declarat prof. Traian Lupu.
Concursul, inițiat de Uniunea Europeană, se adresează copiilor și adolescenților cu vârste între 10 și 18 ani. Tinerii participanți au avut ca sarcină crearea unui poster care să ilustreze ideea dreptului lor la protecție în Uniunea Europeană.
La nivel național, lucrările vor face obiectul unei prime selecții. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate, pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, la o ceremonie de decernare a premiilor, organizată în fiecare țară participantă.
La nivel european, lucrările recompensate cu premiul întâi pe plan național vor face obiectul unei a doua selecții. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate la Bruxelles, între 7 și 9 decembrie, pentru a descoperi orașul și instituțiile europene și pentru a participa la o ceremonie europeană de decernare a premiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6759 secunde