Elevii din Constanța, atenționați în privința cancerului de sân și despre contracepție

150
Elevii din Constanța, atenționați în privința cancerului de sân și despre contracepție - shutterstock181674194-1571986361.jpg

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, la Liceul Teoretic "George Călinescu" din Constanṭa, s-au desfășurat două activități de informare și educare a liceenilor despre cancerul de sân și despre importanța utilizării metodelor contraceptive, a planificării familiale, prevenirea sarcinilor nedorite și a consecințelor acestora. 


La aceste activități, coordonate de dna prof. Daniela Dicianu, director adjunct al liceului și dna prof. Ionica Comșa, în colaborare cu Biroul de Programe de Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate din cadrul Direcției Județene de Sănătate Publică Constanța, au participat liceenii alături de profesorii diriginți care s-au implicat în derularea Campaniei IEC Ziua Mondială a Contracepției. 


Activitățile s-au desfășurat la Centrul de Documentare și Informare din cadrul liceului, într-un context informal, care le-a permis elevilor să comunice deschis, să adreseze întrebări și să dezbată subiecte de interes pentru ei, scopul fiind acela de sensibilizare în legătură cu metodele de prevenire a cancerului de sân, factorii de risc și modul prin care aceștia pot influența evoluția bolii, dar și de conștientizare a tinerilor și adolescenților, pentru a face alegeri corecte legate de propria sănătate sexuală și reproductivă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2055 secunde