Elevii, faţă în faţă cu poliţiştii, despre hărţuială şi violenţa la şcoală

217
Elevii, faţă în faţă cu poliţiştii, despre hărţuială şi violenţa la şcoală - xelevii-1642772938.jpg
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța, au derulat, săptămâna aceasta, diferite activități în unitățile de învățământ din județ. Acestea au avut loc în cadrul proiectului „Independent de violenţă”, inițiat de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

„Scopul acestor activități este preîntâmpinarea unui comportament violent în unitățile de învățământ, în vederea asigurării desfășurării activităților educative într-un climat favorabil elevilor. Polițiștii acționează pentru prevenirea și combaterea manifestărilor violente în rândul minorilor și a formelor de bullying conturate în rândul acestora, precum și a consumului de țigări, alcool sau alte substanțe, dar și pentru prevenirea traficului de persoane”, explică reprezentanţii IPJ.

După ce elevii au exemplificat, cu anumite situații, percepția lor asupra noțiunii de violență, termenul a fost explicat și de polițiști, copiii fiind sfătuiți să nu răspundă comportamentelor agresive, să evite situațiile sau persoanele agresive, să ceară ajutor profesorilor în orice situație neplăcută cu care s-ar confrunta și să nu distribuie, să comenteze sau să aprecieze postările în care un elev este hărțuit.

Pagina a fost generata in 0.329 secunde