Bacalaureatul 2019 îi înfurie pe elevi:

"Este inuman să susții probele scrise în căldura din iulie!"

457

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale propune ca probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 să se desfășoare la începutul lunii iulie. Calendarul examenelor naționale a fost discutat în cursul zilei de ieri, la Ministerul Educației, însă asociațiile de elevi din România condamnă decizia MEN de a muta bacalaureatul la începutul lunii iulie.

"Asociația Elevilor din Con-stanța (AEC) a participat la ședința Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Educației Naționale, pe ordinea de zi aflându-se aprobarea ordinelor de ministru pentru desfășurarea examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale, alături de calendarele aferente acestora. Constatăm cu dezamăgire faptul că, în forma de calendar propusă de reprezentanții MEN, probele scrise ale Bacalaureatului se vor desfășura în perioada 1 - 4 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 13 iulie. Atragem atenția asupra faptului că temperaturile în această perioadă sunt foarte ridicate, desfășurarea examenului în astfel de condiții fiind dificilă pentru elevi, rezultatele lor putând fi afectate major. Problema se intensifică în condițiile în care, în majoritatea unităților de învățământ, sălile de clasă nu sunt dotate cu aer condiționat, cu precădere în mediul rural, unde școlile nu dispun de fondurile necesare asigurării unor condiții decente. Din păcate, această problemă persistă de ani buni, reprezentanții AEC atrăgând atenția în nenumărate rânduri reprezentanților ministerului, în vederea rezolvării acestei probleme, însă fără succes", explică Andrei Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Potrivit acestora, AEC a propus desfășurarea bacalaureatului în perioada 24 - 28 iunie, iar motivarea MEN a reprezentat-o suprapunerea bacalaureatului cu evaluarea națională, în condițiile în care aceasta urmează a se desfășura între 18 - 21 iunie.

"Solicităm public reprezen-tanților Ministerului Educației Naționale să nu lase elevii să cadă victimele incapacității organizatorice și a deciziilor impulsive, dat fiind faptul că viitorul lor depinde de aceste examene", mai spun reprezentanții elevilor.

v v v

Fostul președinte al AEC Constantin Alexandru Manda a dat examenul de Bacalaureat vara aceasta și susține că Ministerul Educației acționează, în mod voit, împotriva intereselor elevilor.

"Din cauza căldurii, e inuman să susții probele scrise la finalul lui iunie, darmite la începutul lui iulie. Vă spune cineva care a trecut prin asta! În plus, propunerea aceasta va da peste cap inclusiv mediul universitar, unde admiterile se vor decala cu o săptămână, zece zile, în mod inutil, doar pentru că așa s-a trezit MEN!", este de părere Manda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4674 secunde