Este oficial! Specialiștii au declarat epidemie de gripă în România

264
Este oficial! Specialiștii au declarat epidemie de gripă în România - gripasursafreepikcom-1580992597.jpg

Articole de la același autor

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a raportat astăzi că în ultima săptămână de supraveghere și monitorizare, s-a înregistrat o creștere foarte mare a numărului de îmbolnăviri prin infecții respiratorii acute față de nivelul așteptat, iar activitatea gripală a evoluat cu intensitate înaltă, cu extindere națională, raportându-se un număr aproape dublu de gripe clinice comparativ cu săptămâna precedentă.

În aceste condiții, specialiștii epidemiologi au constatat o evoluție epidemică a gripei.

Mai mult, în această perioadă, este recomandată limitarea accesului vizitatorilor în spitale, în special în secțiile cu risc, realizarea triajului epidemiologic al personalului medico-sanitar, refacerea stocurilor de medicație antivirală și a stocurilor de echipamente de protecție.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 18, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Sunt peste 7000 de cazuri de gripă, ceea ce reprezintă un număr dublu față de săptămâna anterioară și tot dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Sunt peste 170.000 de infecții resporatorii, cu 23.000 mai multe față de săptămâna anterioară.

Autoritățile sanitare anunță că dozele de vaccin achiziționate suplimentar vor ajunge la medicii de familie săptămâna viitoare, astfel că, cine nu s-a vaccinat antigripă o poate face.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7642 secunde