Ești pasionat de istorie? Iată cele mai bune modele de sabie pentru colecția ta!

180

Articole recomandate

Vremea luptelor purtate cu sabie și scut sau epoca în care nimeni nu pleca de acasă fără astfel de echipamente a dispărut de câteva sute de ani. Totuși, pentru pasionații de istorie militară și pentru colecționari, armele respective continuă să exercite o fascinație aparte.

Dacă faci parte dintre pasionații romanelor de capă și spadă sau dacă vrei să afli cum erau echipați ostașii unora dintre cele mai puternice armate din istorie, vei fi fără îndoială interesat de oferta magazinului online Military-Shop.ro. Iată unele dintre modelele pe care, cu siguranță, nu ai vrea să le ratezi!

Sabie Magnum Viking's

Originari din nordul Europei, vikingii au fost cunoscuți, de-a lungul mai multor secole, pentru expedițiile lor războinice deosebit de îndrăznețe, care le-au permis să cucerească teritorii din Europa și i-au făcut să ajungă chiar și în America, cu o jumătate de mileniu înaintea descoperirii acestui continent de către Cristofor Columb.

Erau recunoscuți pentru talentul de care dădeau dovadă în prelucrarea lemnului și a metalelor, ceea ce le permitea să își construiască arme de temut. Poți cumpăra, la rândul tău, un astfel de model, cu mânerul de culoare neagră și lama argintie, realizată din oțel 1060, cu lungimea de 1 280 de grame și grosimea de 6,4 milimetri.

Sabie prusacă decorată cu cap de leu

Armata prusacă a apărut mai târziu pe scena istoriei, dar a impresionat în egală măsură. Luptătorii din nordul Germaniei se remarcau printr-o disciplină de fier, dar și prin armele de calitate pe care le foloseau odată ce porneau la război. Cele mai mari succese militare au fost obținute în secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și i-au permis acestui stat inițial mic, de pe țărmurile Mării Baltice, să realizeze în cele din urmă unificarea în jurul său a întregii Germanii.

Poți intra în posesia unei arme de ofițer prusac, frumos decorată cu cap de leu. Mânerul este realizat din lemn cu inserție de piele, lama din oțel carbon, iar teaca din oțel. Lungimea totală, reprezentată de mâner și de lamă, este de 97 de centimetri.

Sabie din Războiul civil american

Înainte de a deveni cea mai puternică națiune a planetei, Statele Unite ale Americii au trecut printr-un război civil desfășurat pe parcursul a 4 ani, care a opus statele din nord celor din sud. Principala miză a războiului a fost dorința de abolire a sclaviei, care a deranjat statele din sud, ce foloseau încă pe scară largă acest tip de muncă. În final, nordul a învins, iar sclavia a fost interzisă.

Poți cumpăra un model folosit în războiul respectiv, cu lamă din oțel carbon EN45, mâner din lemn învelit în piele sintetică și o teacă din alamă. Lungimea totală este de 104 centimetri.

Sabie Magnum Last Black Samurai

Acest model poate fi încununarea colecției tale, datorită aspectului impresionant. Învelișul prezintă semne ce redau ideile de „generozitate, compasiune și sinceritate“, iar la tragerea din teacă apar alte semne, embosate în lamă, care înseamnă „Din cele mai vechi timpuri, Dumnezeu este cu cei care slujesc cu onoare și demnitate“.

Această replică de colecție a armelor folosite de celebrii războinici din Japonia medievală cântărește 775 de grame, are lungimea totală de 98 de centimetri, lungimea lamei de 68 de centimetri și grosimea lamei de 3,9 milimetri.

Completează-ți colecția cu aceste modele de sabie și vei avea ocazia să simți spiritul unora dintre cei mai mari războinici ai istoriei!

 

 

 

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5043 secunde