Ești un tânăr pasionat de securitate cibernetică? Nu rata această oportunitate

146
Ești un tânăr pasionat de securitate cibernetică? Nu rata această oportunitate - cybersecuritylock-1588603089.jpg

Articole recomandate

Înscrierile în prima etapă a fazei naționale de selectare a lotului României, care va participa la Campionatul European de Securitate Cibernetică 2020 (ECSC) din acest an, se vor încheia pe 8 mai, în timp ce preselecția candidaților va avea loc online, în perioada 9 - 10 mai, arată datele Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), conform agerpres.ro.


Pentru faza de preselecție națională înscrierile se pot face pe site-ul cybersecuritychallenge.ro, iar la concurs sunt pot participa tineri cu vârsta de până la 25 de ani, pasionați de securitate cibernetică.


Conform programului etapei naționale, publicat pe site-ul dedicat, în intervalul 9 mai, ora 12:00 - 10 mai, ora 12:00, va avea loc prima sesiune de calificare (online), iar primii 15 clasați din fiecare categorie (juniori/seniori) se vor califica pentru următoarea etapă. De asemenea, în perioada mai - septembrie 2020 vor avea loc participări la competiții de tip CTF (Capture The Flag), în regim online, iar în luna septembrie va fi organizată o sesiune de training și testare (bootcamp), timp de cinci zile, cu specialiști din domeniu. Pe parcursul acestei sesiuni, vor fi organizate exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering și abilități de prezentare.


Testarea candidaților cuprind o serie de reguli, precum: orice tentativă de atac prin metode de tip Denial Of Service a scoreboard-ului sau a celorlalte servicii va conduce la descalificare; clasificarea câștigătorilor se face după punctajul total la sfârșitul competiției naționale; în caz de egalitate, departajarea se va face după timpul de execuție a task-urilor.


Potrivit organizatorilor, tinerii interesați de dezvoltarea abilităților tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică pe platforma online cyberedu.ro, un spațiu digital în care se regăsesc majoritatea exercițiilor propuse în faza națională și faza internațională de la ECSC19 dar și alte exerciții construite pentru competiții de securitate cibernetică internaționale.


CERT-RO precizează faptul că primii trei clasați la sfârșitul etapei online vor primi premii din partea organizatorilor și a partenerilor.


Informații legate de testarea efectivă sunt disponibile la adresa https://www.cybersecuritychallenge.ro/etapa-national/.


Pe de altă parte, inițiatorul Campionatului European de Securitate Cibernetică, Agenția Europeană pentru Securitate Cibernetică (European Union Agency for Cybersecurity - ENISA), oferă oportunitatea câte unui concurent din echipele clasate pe primele două locuri la faza finală a #ECSC2020 de la Viena să efectueze un stagiu plătit, de maxim 12 luni, în cadrul Agenției.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9463 secunde