Europa nu și-a îndeplinit niciun obiectiv de vaccinare în primul trimestru al anului 2021

416
Europa nu și-a îndeplinit niciun obiectiv de vaccinare în primul trimestru al anului 2021 - covidvaccin-1617432434.jpg

Articole recomandate

Europa nu a reușit să îndeplinească niciunul dintre obiectivele de vaccinare stabilite la începutul lunii ianuarie pentru primul trimestru al acestui an. Comisia Europeană a anunțat că până la sfârșitul lui martie, 80% din populația de peste 80 de ani ar fi trebuit vaccinată, precum și 80% din personalul sanitar. Conform celor mai recente date colectate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) la data de 1 aprilie, cifrele sunt departe de aceste țeluri.


Conform datelor furnizate de mai multe țări europene , mai puțin de o treime (27,1%) dintre vârstnici primiseră ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului, în timp ce 56,7% trecuseră doar de prima fază de vaccinare, adică de singură doză administrată.  Nici o țară din UE nu a îndeplinit obiectivul de a ajunge la 80% din vaccinarea populației cu vârsta peste 80 de ani, arată studiul citat de publicația spaniolă Publico. Unele dintre cele mai bine plasate la sfârșitul trimestrului sunt Danemarca, cu 59,5% dintre bătrânii săi complet vaccinați, Malta (69,4%) și Danemarca (52%). Spania, Germania, Olanda și România nu au trimis date despre vaccinarea persoanelor în vârstă.


În ceea ce privește vaccinarea personalului medical, lucrurile par să stea ceva mai bine, deși datele furnizate de ECDC sunt parțiale, deoarece doar 13 țări europene au furnizat date despre acest grup de populație. Cifrele arată că, în medie, cele 13 țări au vaccinat complet 47% din lucrătorii lor din domeniul sănătății și că 61,1% au primit până la 1 aprilie prima doză. Doar Ungaria și România și-au vaccinat cea mai mare parte din personalul medical, se mai arată în analiza citată. De asemenea, și datele furnizate de Spania relevă că acolo a fost vaccinat 66,9% din personalul medical cu cele două doze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2469 secunde