Eveniment marcant pentru credincioșii din Constanța

245
Eveniment marcant pentru credincioșii din Constanța - rsz1476707471dfdf77d71544700700-1569408192.jpg
Biserica Ortodoxă va cinsti joi, 26 septembrie, Mutarea la Domnul Sf. Ap. și Evanghelist Ioan. Cu acest prilej, mănăstirea Stejaru, din județul Constanța, își va sărbători ocrotitorul spiritual, Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan. Astfel, joi, de la ora 7.45, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la acest așezământ monahal.Mănăstirea este situată în satul Stejaru, comuna Saraiu.

Biserica Ortodoxă prăznuiește marți, 1 octombrie, Acoperământul Maicii Domnului. Praznicul a fost instituit în amintirea unei minuni petrecute în biserica Vlaherne din Constantinopol, în timpul împăratului Leon Înțeleptul, în secolele IX-X.

Starețul mănăstirii, Cuviosul Andrei, a văzut o minune dumnezeiască, în care i s-a arătat Maica Domnului ce acoperea cu sfântul său omofor cetatea Constantinopolului.

Cuviosul Andrei l-a chemat și pe ucenicul său, Epifanie, care, împreună cu ceilalți părinți, au reușit să deslușească semnificația minunii și să dedice o sărbătoare purtării de grijă pe care Maica Domnului o are față de întreaga umanitate.

Cu acest prilej, sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 7.45, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, ce are hramul Acoperământul Maicii Domnului.

Duminică, 29 septembrie, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Voroneț, cu binecuvântarea IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2948 secunde