Faleza din zona Cazinoului ar putea să se prăbușească în mare

4256
Faleza din zona Cazinoului ar putea să se prăbușească în mare - a080dac264dbc859caa6c2913cb98cc9.jpg
Constănțenii care s-au plimbat, ieri, în apropierea Cazinoului din Constanța au observat, cu surprindere, că o porțiune din faleză este crăpată și există riscul să se prăbușească în Marea Neagră. Autoritățile locale au luat măsura împrejmuirii zonei, iar echipele Direcției Corp Control din cadrul Primăriei Constanța s-au deplasat la fața locului pentru a evalua situația. Viceprimarul Decebal Făgădău ne-a declarat că a fost convocat Comanda-mentul de urgență pentru această dimineață, începând cu ora 9,00, la care vor participa și specialiști în hidrotehnică și structuri de rezistență, experți care nu se află în aparatul Primăriei Constanța. Urmează ca după întâlnirea de astăzi să se anunțe măsurile care se impun.
Viceprimarul a arătat că zona din preajma Cazinoului Constanța era cunoscută deja ca fiind una "sensibilă", consolidarea ei fiind cuprinsă în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creștere Constanța, realizat de Zona Metropolitană. "În cadrul proiectului a fost cuprinsă consolidarea falezei de la Vraja Mării, Cazino și până la Portul Tomis, dar și reabilitarea promenadei și refacerea spațiului verde. La o primă vedere, fără efectuarea unor studii de specialitate, estimasem valoarea lucrărilor la trei milioane de euro", a afirmat Decebal Făgădău. Proiectul a fost realizat anul trecut, în luna septembrie, dorindu-se obținerea finanțării din fonduri structurale, pe axa 1 pentru dezvoltarea durabilă a orașelor.
Ionuț Pripiși, director Corp Control, ne-a precizat că malul afectat nu a fost consolidat de o bună perioadă de vreme, iar efectuarea unor lucrări de întărire sunt necesare. În lipsa lucrărilor de consolidare, perioadele cu temperaturi extrem de scăzute și valurile care au acționat asupra malului au favorizat surparea malului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4535 secunde