Fântânile arteziene din Constanța, reparate și repornite în timp record

303
Fântânile arteziene din Constanța, reparate și repornite în timp record - rajafantani-1471883846.jpg

Articole de la același autor

Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, 11 dintre fântânile arteziene din Constanța au fost, în sfârșit, puse în funcțiune. Acestea au fost reabilitate și renovate de RAJA, după ce au fost preluate oficial de la Primăria Constanța.


Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute au fost pornite fântâna din fața Mu-zeului de Artă, fântâna din parcul Teatrului "Oleg Danovski", fântâna din Parcul Tomis II, fântâna din Piațeta Cazinoului și fântâna din parcul Far. De asemenea, au fost curățate și umplute bazinul "Cascadă" și bazinul "Pescarii" din zona Faleză Cazino Constanța, bazinul de apă din Parcul Casei de Cultură, fântâna din zona Dacia, bazinul ornamental de la hotel Sulina și bazinul ornamental de la hotel Meridian, ambele din Mamaia.


"Lucrările au constat în repararea instalațiilor electrice, a pompelor, a țâșnitorilor și a sistemelor de ali-mentare cu apă, dar și în igienizarea bazinelor. În prezent, se lucrează la bazinul din zona Policlinicii II, care va fi pus în funcțiune în câteva zile", a explicat purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.


Lucrări ample pentru la anu’
S.C. RAJA S.A. a preluat la începutul acestei luni, de la Primăria Constanța, întreținerea și reabilitarea fântânilor arteziene din municipiu și din stațiunea Mamaia. "Având în vedere, timpul foarte scurt, dar și starea tehnică a unor obiective, anul acesta fântânile vor fi reparate doar din punct de vedere tehnic, vor fi refăcute instalațiile și pompele, pentru a fi repornite, ur-mând ca la sfârșitul sezonului estival, toate obiectivele să intre într-un amplu proces de reabilitare. Pentru sezonul estival următor, vor fi efectuate reparații capitale la nivelul acestor obiective, cu refacerea hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, activități de îmbunătățire a eficienței pompelor de recirculare a apei, a sistemelor de filtrare și de refacere a instalațiilor de iluminat", a mai adăugat reprezentantul RAJA.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1876 secunde