Fântânile arteziene din Constanța, repornite

289
Fântânile arteziene din Constanța, repornite - fantanilearteziene-1587658961.jpg
Echipele RAJA SA au readus la viață fântânile arteziene ale orașului Constanța din zonele Far, Parcul Gării, Muzeul de Artă, Parcul Teatrului "Oleg Danovski", Casa de Cultură, Parcul Tomis II și Hotel Oxford.

Înainte de a fi date în exploatare, tehnicienii RAJA au curățat și igienizat bazinele, au verificat și reparat pompele de recirculare a apei, instalațiile de filtrare și sistemele de automatizare. De asemenea, pentru ca fântânile arteziene să fie puse în valoare, au fost reglate jocurile de lumini și intensitatea jeturilor de apă.

Din cauza degradării avansate, bazinul din zona Dacia se află încă în plin proces de refacere a hidroizolației, a finisajelor și a elementelor structurale, iar fântâna arteziană de la Policlinica 2 necesită reparații complexe la instalația electrică.

Pe măsură ce lucrările de recondiționare sunt finalizate, aceste repere urbane vor fi redate publicului, care se va putea bucura, odată cu relaxarea măsurilor de distanțare socială, de energia pozitivă pe care fântânile arteziene reușesc să o transmită.

"Deși pandemia a golit străzile și zonele de relaxare, compania noastră a respectat graficul de punere în funcțiune a fântânilor, cu speranța că, în cel mai scurt timp, cât mai mulți constănțeni, dar și turiști se vor putea bucura de ele.

În așteptarea mulțimii de adulți și copii, atrași de susurul relaxant al apei după o zi obositoare de muncă, fântânile arteziene vor rămâne deocamdată elemente de design în peisajul urban menite să încânte privirile și să liniștească sufletele puținilor trecători din această perioadă", precizează reprezentanții RAJA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4691 secunde