FĂRĂ PRECEDENT: STATUL LE-A LUAT COPIII! "Este cea mai mare TÂMPENIE din viață!"

2072
FĂRĂ PRECEDENT: STATUL LE-A LUAT COPIII!

Articole recomandate

Protecția Copilului a luat în plasament de urgență 65 de copii cu nevoi speciale doar ca să deconteze cheltuielile pentru internat și cantină. Părinții au aflat vestea odată cu primirea citațiilor de la tribunal. Acum, trebuie să meargă în instanță ca să-și apere dreptul de a fi părinți, informează tvr.ro.

Copiii, care sunt surdo-muți sau nevăzători, au fost plasați în grija statului printr-un simplu ordin al șefilor de la Protecția Copilului Buzău.

Oficialii locali susțin că doar așa pot deconta cheltuielile pentru cazare și masă. Internatul și cantina Liceului special din Buzău nu aparțin unității de învățământ, ci Direcției de Protecție a Copilului.

"Este cea mai mare tâmpenie posibilă care mi s-a întâmplat vreodată în viață. Eu îi aduc săptămânal aici", spune, revoltat, tatăl unora dintre copiii ce învață aici. "Din ce am înțeles, eu m-aș fi dus, aș fi lăsat copilul la ușă ca pe câine și ei mi-au luat acest copil de la ușă! Oare am făcut eu așa ceva?", adaugă un al părinte al unui copil nevăzător.

Plasamentul în regim de urgență este măsura cea mai drastică pe care o poate lua statul. Părinții sunt acum chemați la tribunal să dea socoteală pentru că și-ar fi abandonat copiii. Pentru că sunt acum în grija statului, copiii nu își mai pot vedea familiile.

Reprezentanții Protecției Copilului Buzău spun că este o măsură luată în urma unui control al Curții de Conturi.

"Plasamentul în regim de urgență a fost dispus pentru ducerea la îndeplinire a măsurii Curții de Conturi și a motivului rezultat din faptul că acești copii desfășurau activitățile școlare în alt județ decât cel de domicili", a declarat, pentru TVR, Roxana Covacs, purtător de cuvânt Protecția Copilului Buzău.

Iată și punctul de vedere al Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, care confirmă că decizia autorităților de la Buzău este o greșeală.

"Părinții nu trebuie să se îngrijoreze. Nu este vorba de nimic în mod special legat de ei sau de copiii lor, e o interpretare excesivă a legii de către cei de la direcția din Buzău, cărora o să le cerem să-și retragă această solicitare adresată instanțelor de a se dispune plasamente în regim de urgență", a declarat președintele ANPC, Gabriela Coman.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1686 secunde