Federația "Solidaritatea Sanitară" se alătură protestului din Sănătate

430

Articole de la același autor

Conducerea Federației "Solidaritatea Sanitară" din România a decis,participarea la protestele organizate la nivel național de celelalte federații din Sănătate. Motivul – refuzul Guvernului de a asigura creșterile salariale solicitate. "Constatăm că dificultățile financiare ale sistemului sanitar invocate drept motiv al refuzului creșterilor salariale sunt determinate în mare parte chiar de guvernanți, reducerea contribuțiilor la asigurările sociale de sănătate fiind una din măsurile greșite, care trebuie anulată. Remarcăm și dezinteresul manifestat de guvernanți pentru sporirea surselor de finanțare la acest buget", a declarat liderul sindical Viorel Rotilă.
Sindicaliștii susțin că majorările salariale care au fost convenite inițial cu Ministerul Sănătății, pe care Guvernul a refuzat să le aprobe, reprezintă un minim de efort necesar pentru a limita plecarea personalului medical la muncă în străinătate și a face un pas înainte spre salarizarea corespunzătoare a tuturor salariaților din sistemul sanitar.
"Este necesar ca aceste creșteri salariale să se aplice pentru toate categoriile de salariați din sistemul sanitar, inclusiv pentru funcționarii publici și personalul contractual din autoritățile de sănătate publică", a precizat Rotilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8953 secunde