Federaţia Tinerilor din Constanţa plănuiește reabilitarea Palatului Copiilor

232
Federaţia Tinerilor din Constanţa plănuiește reabilitarea Palatului Copiilor - planurimarifederatiatinerilor2-1615490565.jpg

Articole de la același autor

Federația Tinerilor din Constanța (FTC) și-a ales noul președinte şi are planuri mari de viitor. Pe lângă respectarea drepturilor și intereselor tinerilor de către autorități, aceştia îşi propun dezvoltarea infrastructurii locale de tineret, inclusiv reabilitarea Palatului Copiilor.

În data de 21 februarie a fost ales noul președinte al Federației Tinerilor din Constanța, Andrei Mihai Tănase, care va reprezenta tinerii județului în mandatul 2021 - 2022. Alături de acesta, echipa de conducere va fi formată şi din Corina Iancu şi Alexandru Florin Cartoafă, în calitate de vicepreședinţi ai FTC.

Andrei Mihai Tănase este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, fiind voluntar activ în Asociația Elevilor din Constanța încă din toamna anului 2016, ulterior ocupând funcția de președinte al Asociației în perioada 2018 - 2020. În calitate de reprezentant al elevilor acesta a luptat întotdeauna pentru ca drepturile și interesele acestora să fie respectate, militând pentru un sistem de învățământ de înaltă calitate.

Federația Tinerilor din Constanța își propune ca în următorul an să implementeze o strategie pentru dezvoltarea mișcării de tineret în județ. Aceasta va fi inițiată printr-o perioadă de recrutări, oferind posibilitatea tinerilor constănțeni să participe activ în cadrul federației, în calitate de voluntari, dar și asociațiilor de tineret în calitate de membri ai federației. Totodată, reprezentanţii FTC îşi propun să demareze toate demersurile necesare pentru înființarea unor centre de tineret în județ, dar și pentru reabilitarea Palatului Copiilor, având drept scop final dezvoltarea unei rețele de infrastructură de tineret stabilă în județul Constanța. De asemenea, îşi propun să organizeze în mod periodic evenimente destinate tinerilor, precum workshop-uri de orientare profesională, sesiuni de informare privind accesarea fondurilor europene și programelor Erasmus, dar și alte activități.

„După patru ani și jumătate petrecuți în mișcarea de reprezentare a elevilor mi-am pus întrebarea: de ce pleacă tinerii din Constanța? Sunt de părere că totul pleacă de la oportunitățile pe care orașul le oferă pentru tineri. În mandatul cu care am fost învestit îmi doresc, alături de colegii mei, să facem un pas înainte spre a rezolva această problemă, în primul rând prin dezvoltarea mișcării și infrastructurii de tineret. În perioada următoare vom încerca să aducem tineri implicați alături de noi, porțile spre un oraș al tinerilor fiind deschise pentru toată lumea”, a declarat Andrei Mihai Tănase, președintele FTC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3552 secunde