FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ ÎN NOUĂ LUNI, ÎNJURATĂ PENTRU CĂ A CERUT UN LOC ÎN AUTOBUZ: "Un puști râdea, în rest toți se uitau la mine ca la circ"

16019
16
FEMEIE ÎNSĂRCINATĂ ÎN NOUĂ LUNI, ÎNJURATĂ PENTRU CĂ A CERUT UN LOC ÎN AUTOBUZ:
Mijloacele de transport în comun sunt zilnic scena diverselor întâmplări care, dincolo de dramatismul în sine, ascund metehne urâte ale poporului român. Fără a generaliza, putem afirma că a ceda locul unei persoane în nevoie, într-un autobuz de exemplu,  a devenit istorie. Vedem tot mai des tineri care stau pe scaun în timp ce bătrânii iau un loc în picioare, persoane cu handicap care nu beneficiază de locurile destinate celor cu dizabilități, pentru că sunt ocupate de oameni cu handicap la capitolul bune maniere. Este și cazul unei viitoare mămici care a povestit că, însărcinată fiind în nouă luni, a trebuit să stea în picioare, căci niciun călător din mijlocul de transport nu s-a sinchisit să-i cedeze locul. Ba mai mult, a fost înjurată și criticată pentru că a îndrăznit să își ceară dreptul:


Iată ce povestește femeia:


" (...) Well...azi am asteptat in liniste sa se elibereze un loc in autobuz. Nu s-a eliberat asa ca m-am dus spre locurile rezervate.

- Va rog frumos sa ma lasati sa stau jos!

- ... Poftim?

- Va rog frumos sa ma lasati sa stau jos!

- De ce?

- Pentru ca stati pe un loc rezervat ( si ii arat spre desenele alea ce infatiseaza un batran cu un baston si o doamna cu un copil in brate) , pe care as vrea sa ma asez eu.

- Nu vezi ca sunt pentru oameni batrani si mame cu copii?

- Presupun ca se pun si copiii din burta. Al meu ar vrea ca ma-sa sa stea jos.

- .....( ignore total)

... am mai stat putin si m-am uitat la ea. Maxim 45 de ani, maxim.

- Ati luat pensia luna asta?

- Ce?

- Ati luat pensia?

- Mi se pare ca esti cam nebuna.

- Si inca nu ati vazut nimic.Pai daca nu ati luat pensia inseamna ca nu sunteti batrana, deci singura conditie ca sa puteti sta aici ar fi sa aveti un copil in brate. Hai ca va ajut eu.

- .... ( strambaturi si priviri in directia opusa )

- Pentru urmatoarele 30 de minute o sa va iubesc ca pe mama. Si o sa ma port in consecinta. Va avertizez ca sunt gravida in noua luni dar m-am ingrasat mai mult decat ar fi trebuit. Fac o fapta buna si va ajut: va las sa ma tineti in brate, daca tot va doriti asa de mult locul asta rezervat.

A crezut ca glumesc, eu m-am dus sa ma asez. S-a ridicat si cred ca m-a injurat ( sau ceva de genul ).

Un pusti de pe undeva radea, in rest toti se uitau la mine ca la circ.

Trist e ca lumea era socata de atitudinea mea si nu a alora de pe scaune.", este postarea unei viitoare mămici, plângere care s-a viralizat rapid tocmai din cauza faptului că situațiile de acest gen sunt tot mai des întâlnite.

Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
georgiana
17 februarie 2017
adunătură de moldoveni

Constanta a devenit o adunătură de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui

Stai in picioare
17 februarie 2017
Dupa tura de noapte 12 ore....

Sa iti ofere locul cine te-a lasat bortoasa, singurele persoane pentru care mereu m-am ridicat si ma ridic in continuare sunt batranii si persoanele cu handicap.

Sorin
17 februarie 2017
Tineretul feisbucist cretin

Asta cu ,,stai in picioare'', din pacate sa stii ca ma-ta a fost bortoasa cu un parlit de care sigur ca-I e rusine. Dobitoci ca tine mai si au pretentii sa fie tratati cu respect....

Radu
17 februarie 2017
2 comentarii degeaba

pentru nr.1: ceea ce zici ma lasa fara cuvinte si imi demontreaza de ce suntem asa cum suntem si am ajuns aici - ca nu avem creier , ca suntem rasisti etc. pentru nr.2 : "pretenas sau pretenica" - clar nu ai avut parte de nimic in viata ; oricat ai fi de obosit/a poti ajuta pe cineva care este mai defavorizat - demonstreaza exact cat te duce capul deoarece este vorba doar de locurile acealea special amenajate pentru persoane gravide/cu copii in brate/batrani/handicapati - multa sanatate in viata si sa nu ai si tu nevoie de loc .

Numarul 4
17 februarie 2017
@Sorin

Auzi Sorine, cand treci prin zeci de ani de munca pentru tara asta eu zic ca meriti respect. cand singura ta realizare este ca ai stat o data cu cracii in sus si altu a facut treaba nu mai vad respectul. Respectul se castiga nu se acorda gratuit. Tigancile borate si gravide merg moca cu RATC, ce propui sa ne ridicam toti in picioare pt ele ? Sincer si mie imi e rusine ca ma-ta a fost bortoasa cu tine si a fatat un dobitoc dar nah...eu nu ma oftic pe treaba asta ca tine.

Ziua
17 februarie 2017
Noaptea minții !

Am anuns ca să fim un popor fără milă, mai rău ca animalele, asta-i credința noastră, nu iubim pe aproapele, pe care-l vedem, dar zicem că-l iubim pe Dumnezeu, pe care nu-l vedem, deci suntem niște mincinoși ?! Rușineeeeeeee! Greață ! Suntem niște farisei / saduchei !

Radu
17 februarie 2017
@numarul 5

Salut , stimate domn despre ce respect vorbiti ? subiectul articolului nu este despre categorii sociale sau rasiale ca tigani ," negrii" . moldoveni etc. Subiectul este despre locurile care sun amenajate special pentru Gravide/batrani etc deci "dura lex, sed lex" . Ce conteaza cat muncesti ?cat ai facut pentru tara asta sau alta ? ca ai eradicat tu foamea in lume ?? adica daca faci astea legea nu se mai aplica pentru tine ? deci dumneavoastra puteti sa stati unde doriti in autobuz sau extrapoland oriunde altundeva ca legea nu se mai aplica ca doar ce ati venit de la munca de unde ati eradicat foametea in lume. Pardon - dura lex, sed lex - chiar daca legea e stramba legea este lege si trebuie respectata sau "abrogam" legea ca doar ne pricepem ... dar atunci chem eu un "moldovean" din ala de 2 metrii si 120 de Kg care "joaca MMA" si este si el obosit si vedem daca cedati locul sau nu . Sa fim rezonabili unde este rezonabil ca in cazul din articol si sa respectam legea - cu locurile dedicate in acest caz - si sa lasam autoritatilor problema "etniilor" desi schimbarea vine numai din interior - daca tu nu respecti legea cum te astepti sa o respecte unul de "etnie" sau fara "cultura" , "7 ani de acasa" etc ?

Numarul 4
17 februarie 2017
@Radu

O doza buna de logica unde era nevoie. Ai dreptate "dura lex, sed lex"" chiar daca aici e vorba de reguli, am deviat de la subiect, imi cer scuze.

Numarul 4
17 februarie 2017
@Radu

Cat despre tigani...de 27 de ani stim care e parerea lor si ce au facut "autoritatile", regulile noastre nu se aplica lor. Zi buna.

Răspuns la: @Radu
Adăugat de : Numarul 4, 17 februarie 2017
O doza buna de logica unde era nevoie. Ai dreptate "dura lex, sed lex"" chiar daca aici e vorba de reguli, am deviat de la subiect, imi cer scuze.
Radu
17 februarie 2017
"etniile"

Din pacate treaba cu "etniile" este foarte lunga si periculoasa si greu de dezbatut si nu o voi face aici , decat ca "nu se vrea" pentru ca ei "stie sa voteze cel mai bini ". Salutari si sa aveti toti un sfartsit de saptamana minunat ... pentru profani este vorba de celebrul "week end".

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5554 secunde