Fenomen astronomic rar pe cerul României. Când putem vedea ploaia de meteroriţi Lyride

339
Fenomen astronomic rar pe cerul României. Când putem vedea ploaia de meteroriţi Lyride - meteoriti-1650377632.jpg

Articole de la același autor

Sfârșitul lunii aprilie ne aduce un fenomen astronomic inedit, vizibil şi din România. Ploaia de meteoriţi Lyride a început de câteva zile, iar punctul maxim va fi atins în curând.


Ploaia de stele căzătoare,Lyridele, va putea fi observată cel mai bine până pe 30 aprilie 2022. Deşi ploile de meteoriţi sunt greu de prezis, probabil că punctul maxim al acestuia va fi atins în România în noaptea de joi, 21 aprilie, până la primele ore ale zilei de vineri, 22 aprilie. Fenomenul se produce atunci când Pământul trece prin coada unei comete.

Potrivit Antena3.ro în punctul maxim vor fi aproximativ 10-20 de meteoriţi pe oră. Cel mai bun loc pentru a privi ploaia de meteoriţi va fi în locurile în care cantitatea de poluare cu lumină artificială este redusă. Cel mai bun moment pentru observarea stelelor căzătoare este după apus şi înainte de răsărit.

Fiind considerat cel mai vechi curent de meteoriţi, Lyridele au fost denumite după constelaţia Lyra. Pe cer punctul din care stelele par să apară se află în apropiere de steaua Vega, una dintre cele mai luminoase stele de pe cer în această perioadă. Astronomii ne sugerează să ne îndreptăm privirea către estul cerului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 27 Februarie 2015
Stire din Social : Un meteorit va cădea azi pe Pământ
Pagina a fost generata in 2.5055 secunde