Foca surprinsă la malul Mării Negre este, de fapt, o vidră

287
Foca surprinsă la malul Mării Negre este, de fapt, o vidră - foca1-1352196713.jpg
Specialiștii din cadrul Societății de Explorări Oceanografice și de Protecție a Mediului Marin "Oceanic Club" susțin că foca identificată la sfârșitul săptămânii trecute în apele din apropierea falezei de la Cazino, este, de fapt, o vidră. 

"Analizând fotografiile în care se pot stabili raportul biometric între cap și restul corpului, forma generală a capului, alura generală a corpului și colorația dorsală putem spune aproape cu certitudine că este vorba despre o vidră (Lutra lutra) și nu de o focă. Echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic Club a înregistrat în ultimii trei ani prezența unei perechi din această specie de mamifer (Lutra lutra) și a sălașului acestora între stabilopozii care alcătuiesc digul de Nord al Portului Constanța", precizează biologul Răzvan Popescu Mirceni, directorul coordonator al SEOPMM "Oceanic Club".

Cel mai probabil această pereche de vidre a ajuns pe ruta canalului Dunăre - Marea Neagră și a găsit condiții prielnice de existență în acest sector unde, nu de puține ori, a fost înregistrată și prezența unor familii de marsuini hrănindu-se.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5215 secunde