Folosirea țigărilor electronice și a dispozitivelor ce încălzesc tutunul, INTERZISĂ în spațiile publice - PROIECT

139
Folosirea țigărilor electronice și a dispozitivelor ce încălzesc tutunul, INTERZISĂ în spațiile publice - PROIECT - tigaraelectronica650x435-1523534223.jpg

Articole recomandate

Mai mulți parlamentari USR au depus la Senat un proiect pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, în sensul interzicerii fumatului țigărilor electronice și a dispozitivelor ce încălzesc tutunul în spațiile publice."Țigările electronice și dispozitivele ce încălzesc tutunul nu ard materia vegetală, ci produc aerosoli. Drept urmare, nu este interzis consumul acestora în spații publice, conform legislației în vigoare. Or, necunoscând impactul pe care aceste produse îl pot avea asupra sănătății consumlatorilor sau al persoanelor din al persoanelor din jur este necesară extinderea sensului legii pentru interzicerea acestor produse în spații publice închise, mijloace de transport în comun, locuri de joacă și instituții sanitare sau de învățământ. Rațiunea acestor modificări legislative este similară celor care au dus la includerea în forma actuală a Legii nr. 349/2002, art. 3 al 1² a prevederilor suplimentare privind interdicția țigărilor electronice în mijloacele de transport în comun", se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.

Proiectul modifică următoarele articole: la art. 2, litera e) se modifică și va avea următorul conținut: "fumat se înțelege inhalarea involuntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conținut în țigarete, țigări de foi, cigarillos și pipe, precum și inhalarea involuntară a aerosolilor rezultați în urma vaporizării substanțelor cu dispozitive electronice de tip țigaretă electronică sau al dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combusti amestecului". La art. 3, alineatul 1² se abrogă.

Inițiativa depusă la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, este semnată de 23 de parlamentari USR, PNL, UDMR și câțiva independenți.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, propune interzicerea utilizării în spațiile publice a țigărilor electronice, prin aplicarea unor măsuri similare modului în care sunt consumate cele clasice.

900% creștere în utilizarea țigărilor electronice în școlile în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor și nu influențează adolescentii.Vorbim de țigările electronice care se află pe piață mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmeaza să vedem în viitor și impactul noilor dispozitive intrate pe piață recent. Este clar că trebuie acționat urgent prin interdicția promovării și a utilizării în spațiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile țigărilor clasice pentru toate aceste dupozitive", scrie Raed Arafat pe Facebook, distribuind un articol al CNN privind creșterea procentului de utilizare a țigărilor electronice în școli, scrie realitatea.netComentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4914 secunde