Fonduri insuficiente pentru sănătatea constănțeană

213
Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanța se va întruni, săptămâna viitoare, cu managerii spitalelor din județ pentru a stabili modul în care vor fi repartizate fondurile alocate de la bugetul național pentru sistemul sanitar din Constanța.
Dr. Liviu Mocanu, președintele CJAS, a arătat, într-o conferință de presă desfășurată ieri, că, sumele alocate pentru luna în curs evită, pentru moment, paralizarea sistemului. Astfel, deși solicitarea a fost pentru 28 de milioane de lei, au fost primite 21 de milioane de lei. Sanatoriile vor avea de suferit, căci au primit cu 3 milioane de lei mai puțin decât în lunile trecute, iar Serviciului Județean de Ambulanță i-au fost repartizate 1,8 milioane de lei, în condițiile în care necesarul lunar este de 2 milioane de
lei.
Totodată, bolnavii care au nevoie de analize medicale vor avea în continuare de suferit, întrucât sumele repartizate laboratoarelor medicale sunt reduse. Dr. Liviu Mocanu a arătat că pentru analizele paraclinice au fost primite 2,2 milioane de lei, dintre care se vor deconta analize medicale de 1 milion de lei și investigații imagistice de 1,2 milioane de lei.
Datoriile cele mai mari se înregistrează la farmacii. Potrivit reprezentantului CJAS, farmaciile trebuie să primească peste 50 de milioane de lei pentru facturile din iulie. Conform noii ordonanțe, care permite plata la 180 de zile, sumele pot fi acordate până în decembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1944 secunde