Formularul digital de intrare în ţară, obligatoriu începând de luni, 20 decembrie

1459
3
Formularul digital de intrare în ţară, obligatoriu începând de luni, 20 decembrie - aero-1639814733.jpg
Persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), începând de luni, 20 decembrie. Documentul conţine date despre ţara din care se vine şi despre destinaţia din România.


Potrivit Guvernului, cu ajutorul informațiilor din formular, direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu virusul SARS-CoV-2.


Documentul trebuie să fie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloace de transport rutiere sau navale. Acesta poate fi generat electronic prin intermediul platformei https://plf.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.


„Pentru eliberarea formularului este necesară autentificarea cu o adresă de e-mail, unde utilizatorul primeşte un link de acces. Ulterior, se completează câmpurile cu datele solicitate. Paşii sunt similari cu cei pentru generarea certificatului digital UE COVID. Platforma https://plf.gov.ro va putea fi accesată de orice persoană, începând cu data de 20 decembrie 2021”, au transmis reprezentanții Guvernului.


Formularul digital conţine următoarele informații: numele şi prenumele, datele de identificare şi de contact; țara, regiunea şi localitatea de unde călătoreşte spre România, inclusiv cele tranzitate; localitatea şi adresa de destinaţie în România; mijlocul de transport cu care călătoreşte spre România; data intrării în România; datele minorilor însoţitori, dacă este cazul.


Formularul se completează cu maximum 24 de ore înainte de a intra în România şi va fi verificat odată cu cartea de identitate sau a paşaportului în sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră


Persoanele care se prezintă la punctele de trecere a frontierei fără formular vor avea obligativitatea de a-l completa într-un termen de 24 de ore. Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.


Comentează știrea

Paul
20 decembrie 2021
Mi ciudã!

Deci din 20Dec trebuie sa plates. Ca.700€ pt libertatea mea... hmm ok ???? de ce sã de lar eu statului pe unde umblu? Stiu eu sa am grijä sa nu umblu aiurea... de altfel, dacä ma simt rau, stau acasa ca doar n-oi hi nebun... so, daca sunt in regula, de ce sa fac declaratii? Ce legatura are sanatatea publica cu: „pe unde umblu eu“!? Ni se cam ia libertatea, nu vedeti???

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6351 secunde