Fosavance, un nou medicament pentru tratarea osteoporozei

3176
1
În întreaga lume, zeci de milioane de oameni suferă de osteoporoză. Femeile ajunse la menopauză sunt cele mai afectate. Pe glob, la fiecare zece secunde, survine o fractură din cauza scăderii densității osoase. Chiar dacă nu constituie principala cauză de deces, în fazele ei avansate osteoporoza grăbește sfârșitul.
Ieri, la Constanța, a fost lansat "Fosavance", un nou medicament împotriva osteoporozei. Medicamentul previne apariția fracturilor de șold și de coloană și asigură doza săptămânală de vitamina D, foarte recomandată pacienților tratați de osteoporoză, pentru că ajută la metabolizarea calciului, după cum a declarat prof. univ. dr. Eduard Circo, șeful Compartimentului de Endocrinologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.
Deocamdată, prețul la care produsul va fi comercializat nu a fost stabilit. În prezent, tratamentul unui bolnav de osteoporoză se ridică la 150 de lei.
Factorii care favorizează apariția osteoporozei sunt: vârsta, factorul genetic, tipul constituțional, stilul de viață. Deficitul de estrogeni (hormoni feminini) este un alt factor de risc pentru osteoporoză. Activitatea fizică previne osteoporoza.
După menopauză, pierderea de masă osoasă este mai mare la femeile fumătoare decât la nefumătoare. Astfel, riscul fumătoarelor de a face o fractură de șold este cu 50% mai mare. La fumătoare, nivelul sangvin de estrogeni este scăzut la jumătate. Nicotina și celelalte componente slăbesc scheletul osos.
De asemenea, alcoolul în exces inhibă formarea osoasă, printr-un efect toxic direct asupra osteoblastelor (celule osoase tinere) și, indirect, prin reducerea absorbției de calciu. Cafeaua și ceaiul negru scad absorbția intestinală a calciului și cresc eliminarea sa prin urină.
Toate femeile ajunse la menopauză sunt predispuse acestei boli. Tocmai de aceea, este bine ca ele să se prezinte la medic pentru un consult și pentru a face testul de osteodensitometrie, care pune un diagnostic precis.

Comentează știrea

CEAUSU MAGDALENA
9 septembrie 2011
OSTEOPOROZA

Am facut analiza si am aflat ca am osteoporoza, Doctora mi-a dat sa iau FOSAVANCE, dar de cand am luat acest medicament ma dor rau sanii si pe corp au aparut niste alunite, cea de pe san ma deranjeaza cel mai rau. DOAMNE CAT DE FRICA IMI ESTE CA ACEST MEDICAMENT MI-A DECLANSAT CANCERUL.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2808 secunde