Foști directori ai ANR, acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU, ACHITAȚI DEFINITIV!

218
Foști directori ai ANR, acuzați de ABUZ ÎN SERVICIU, ACHITAȚI DEFINITIV! - 21septanrachitati-1600687419.jpg

Articole recomandate

Magistrații Curții de Apel Constanța i-au achitat definitiv pe Liviu Aurelian Cazan și Răzvan Gabriel Trandafir, foști directori ai Autorității Navale Române, cât și pe Matei Cristian, fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, în dosarul în care aceștia erau acuzați de Direcția Națională Anticorupție de primirea de foloase necuvenite și abuz în serviciu. 


Potrivit rechizitoriului întocmit în 2017 de anchetatori, „Cristian Matei, în calitate de director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale S.A. Giurgiu (C.N. A.P.D.F.), cu încălcarea dispozițiilor legale privitoare la buna gestiune financiară în administrarea patrimoniului public, a îndeplinit în mod defectuos, cu rea credință, acte ce țin de atribuțiile de serviciu, conducere, administrare și control. Concret, acesta împreună cu Răzvan Gabriel Trandafir, la instigarea lui Liviu Aurelian Cazan, ar fi semnat un act adițional la un contract de vânzare – cumpărare prin care un imobil a trecut, fără plată, din patrimoniul C.N. A.P.D.F. Giurgiu în patrimoniul Autorității Navale Române (ANR)”. Anchetatorii au mai arătat că ANR ar fi achiziționat, la decizia lui Liviu Aurelian Cazan, doar clădiri, dar numai una ar fi fost utilă instituției. 


Tribunalul Constanța dispus, în 2019, achitarea celor trei, iar procurorii DNA au formulat apel. Curtea de Apel a respins însă contestațiile procurorilor, astfel de decizia Tribunalului Constanța a rămas definitivă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7611 secunde