FOTO. Angajații Radio România continuă protestele în stradă!

4553

Articole de la același autor

Angajații Radio România continuă să protesteze, în Bucureșți și în țară, față de situația salarială la limita sărăciei lucii, la care se situează cea mai mare parte a personalului din funcțiile de execuție.
 

În contextul în care un jurnalist, un tehnician sau un regizor câștigă cât un muncitor necalificat din alte instituți, iar SRR se confruntă cu un val de pensionări care îi pun în pericol funcționarea, ordonanța ”trenuleț” adaugă noi pierderi în veniturile angajaților.

Sindicatul Salariaților din Radio România, cea mai mare formațiune sindicală din SRR, afiliat CulturMedia și CARTEL ALFA, "în numele membrilor de sindicat și sprijinind TOȚI colegii angajați", solicită: 


- Majorări salariale care să le permită să-și întrețină familiile.


În acest context, este necesară și împlicarea Consiliului de Admnistrație în dialogul cu Guvernul și Parlamentul, pentru acordarea unui buget adaptat necesităților reale. 


- Readucerea demnității în statutul de angajat Radio România, prin implementarea unui plan de carieră care să le permită salariaților să evolueze profesional.
 

În acest sens, Sindicatul face un apel către cei doi reprezentanți aleși de salariați în Consiliul de Administrație să promoveze aceste solicitări către CA, având în vedere că au fost mandatați să le reprezinte interesele.
 

În acest moment, angajații SRR nu au un plan de carieră, unii dintre ei neavând posibilitatea să evolueze profesional de ani și zeci de ani.


- Plata sâmbetelor, duminicilor, sărbătorilor legale, conform Contractului Colectiv de Muncă, programarea angajaților pentru realizarea emisiunilor live și nu înregistrarea lor folosind timpul liber al salariaților, promovându-se astfel o formă de muncă ”la negru”.


- Implicarea Consiliului de Administrație în dialog cu Parlamentul României și Guvern, pentru clarificarea statutului SRR, având în vedere că, de la eliminarea taxei radio, angajații SRR au fost prejudiciați continuu de venituri, într-un climat legal neclar pentru instituție.
 

Luni, 18.12.2023, la ora 10.00, în fața sediului din București (strada General Berthelot 60 – 64) și în fața sediilor din țară, angajații SRR vor folosi pauza de masă pentru a aduce la cunoștința conducerii, publicului larg și factorilor politici decidenți toate aceste solicitări.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5158 secunde