FOTO / Imaginea care îți arată cum ar trebui să arate o farfurie cu mâncare sănătoasă

477
FOTO / Imaginea care îți arată cum ar trebui să arate o farfurie cu mâncare sănătoasă - mancaresanatoasa3-1515747415.jpg

Articole recomandate

Dacă vrei să știi ABC-ul alimentației corecte, câțiva cercetători americani au elaborat o pictogramă denumită The Healthy Eating Plate. Ea a fost concepută recent, oferind informațiile utile unei alimentații sănătoase, bazată pe suficiente studii științifice. Alfă în continuare despre rolul acesteia!

Un grup de cercetători de la Harvard Health Publications au lucrat cu experții în nutriție de la Școala de Sănătate Publică din Harvard pentru a crea o pictogramă care să arate ce ar trebui să mănânci dacă vrei să te menții sănătos."Am oferit un makeover pentru MyPlate, astfel încât să le permitem consumatorilor să aibă acces la un ghid specific pentru o alimentație sănătoasă bazat pe cele mai bune studii disponibile", spune dr. Anthony Komaroff, profesor de medicină la Harvard Medical School și editor șef al Harvard Health Publications.

The Healthy Eating Plate folosește elementele vizuale ale pictogramei MyPlate ca punct de plecare, deoarece aceasta a devenit deja un instrument de învățare recunoscut, scrie descoperă.ro 








Iată ce recomandă The Healty Eating Plate:

• Jumătate din masa ta este bine să conțină fructe și legume. Optează pentru varietate. Ține minte că nu se iau în calcul și cartofii (în special cei prăjiți)!

• Limitează boabele rafinate, cum ar fi orezul alb și pâinea albă, deoarece organismul le transformă rapid în zahăr la nivelul sângelui.

• Alege cele mai sănătoase surse de proteine, cum ar fi peștele, păsările de curte, fasolea și nucile; evită carnea roșie; evită slănina și alte cărnuri prelucrate.

• Uleiurile sănătoase (cum ar fi uleiul de măsline și uleiul de cocos) sunt bune pentru tine. Nu îți fie frică să le folosești pentru gătit, în salată și în general, la masă.

• Bea apă, ceai sau cafea. Ar fi bine ca laptele și produsele lactate să fie limitate la 1-2 porții pe zi. Evită băuturile zaharoase și consumă suc natural, făcut în casă!

• Fii activ!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Aprilie 2017
Stire din Social : Sănătatea începe din farfurie!
Pagina a fost generata in 0.4436 secunde