GALERIE FOTO / 36 de ani de la CUTREMURUL din '77. Ce zone sunt vulnerabile, la Constanța

313
1

Articole de la același autor

Astăzi se împlinesc 36 de ani de la devastatorul cutremur din anul 1977. Pe 4 martie 1977, la ora 21,22, România era lovită de un seism de 7,2 grade pe scara Richter. Zecii de mii de clădiri s-au prăbușit în întreaga țară și aproape 1.600 de oameni au pierit atunci. Alte peste 11.000 de persoane au fost rănite. 
Cercetătorii sunt de părere că în următorii ani, în țara noastră, se va produce un seism puternic de mare adâncime. În prezent, Institutul Național de Fizica Pământului înregistrează seismele cu 30 de secunde înainte de a se produce. Acest interval dă răgaz de a activa blocarea instalațiilor cu risc. 
În Constanța, un cutremur cu intensitate mare ar putea provoca probleme foarte mari. Potrivit Ministerului Dezvoltării Regionale, în tot județul sunt 69 de clădiri cu risc seismic, din care 54 în municipiul Constanța. Cele mai multe clădiri expertizate sunt în zona veche a orașului, în Peninsulă sau în centru. 
Însă, pe lângă clădirile cu bulină roșie, municipiul Constanța are multe puncte vulnerabile. Reprezentanții Inspectoratului de Construcții spuneau, recent, că sunt considerate zone vulnerabile Peninsula, pasajul pietonal de la Tomis, pe strada Ștefan cel Mare, Piața Griviței, dar și zonele de faleze înalte, cu strada Traian și Faleză Nord. De asemenea, și blocurile în care au fost făcute modificări în apartamente sunt considerate cu risc.


Comentează știrea

eu
4 martie 2014
matematica

36 de ani??? Poate 37!!!!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Februarie 2014
Stire din Social : CUTREMUR în zona Vrancea, astăzi
Luni, 03 Februarie 2014
Stire din Social : CUTREMUR în Vrancea!
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Actual : Cutremur puternic în Azerbaidjan!
Pagina a fost generata in 0.6107 secunde