Galerie foto / Cum se schimbă Constanța la față: Străzi refăcute, un nou sens giratoriu și insulă cu spațiu verde

7554
8

Articole de la același autor

În perioada următoare, Primăria Constanța va demara lucrările de reparații și modernizare a străzilor Termele Romane și strada Traian, pe sectorul Poarta 1 – bulevardul Tomis. Se dorește astfel fluidizarea circulației rutiere și pietonale, dar și a îmbunătățirii aspectului urbanistic din zona accesului Poarta 1 și zona intersecției strada Termele Romane cu strada Traian. Lucrările vor fi realizate de SC Confort Urban SRL.


În prezent, strada Termele Romane este principala arteră de acces către Portul Constanța prin Postul de control Poarta 1 și către zona Peninsulară și Portul Turistic Tomis. Sunt însă multe probleme în zonă, pornind de la imposibilitatea autocarelor cu turiști să intre sau să iasă din Terminalul de pasageri al Portului Constanța, trotuare inexistente și parcări improvizate.


Prin amenajările propuse se urmărește în primul rând creșterea capacității de intrare și ieșire a autovehiculelor și a pietonilor prin postul de control acces Poarta 1 și reducerea timpilor de așteptare, prin reorganizarea și fluidizarea traficului, fluidizarea circulației rutiere către și dinspre Peninsulă și Portul Tomis, la intersecția strada Termele Romane cu strada Traian și la intersecția strada Traian cu bulevardul Tomis și strada Negru Vodă, îmbunătățirea condițiilor de circulație, întoarcere și staționare a autobuzelor pentru transportul public din zona stațiilor de autobuz de la Poarta 1 și Poarta 2, refacerea sistemului de reglementări a circulației rutiere prin marcaje și indicatoare pentru îmbunățirea condițiilor de circulație, sporirea gradului de confort și al siguranței rutiere, dar și îmbunătățirea iluminatului public în vederea creșterii vizibilității și aspectului urbanistic al zonelor de acces la Poarta 1 și în peninsulă, precum și la intersecția străzii Traian cu strada Termenele Romane.


Astfel, vor fi reamenajate cele două căi de acces rutiere, la Poarta 1 și zona peninsulă, de pe varianta Valea Portului și strada Termenele Romane, va fi complet reamenajată intersecția străzii Termenele Romane cu strada Traian, prin realizarea unui sens giratoriu, cu insulă circulară cu spațiu verde, și va fi reamenajată stația de autobuz de la Poarta 2, prin refacerea carosabilului, dar și a trotuarelor pietonale.


De asemenea, va fi redesenată insula de dirijare cu spațiu verde interior de la intersecția bulevardului Tomis cu strada Negru Vodă, vor fi amenajate noi spații verzi, iar autobuzele vor avea benzi speciale de circulație, eventual și semafoare cu telecomandă. În paralel, vor fi realizate spații de parcare adiacente trotuarelor.


Comentează știrea

Cristian
8 martie 2018
Greu tare...

... "fluidizarea circulației rutiere și pietonale, dar și a îmbunătățirii aspectului urbanistic din zona...". Eu, unul, nu reușesc să înțeleg... Cum poate fi fluidizată îmbunătățirea aspectului ?

Anca
8 martie 2018
Intr-o

Intr-o zi cu soare si cu 2 dimineti eventual...

fani
8 martie 2018
fluidizarea banului ...

Nu-i greu de inteles ! Exemplul recent "fluidizarea" zonei peninsulare prin modernizare( cu imbunatatirea aspectului urbanistic si SONOR al carosabilului )!!

Răspuns la: Greu tare...
Adăugat de : Cristian, 8 martie 2018
... "fluidizarea circulației rutiere și pietonale, dar și a îmbunătățirii aspectului urbanistic din zona...". Eu, unul, nu reușesc să...
Cristi
8 martie 2018
Exact

Propaganda PSD? Wtf???

§
8 martie 2018

cum ati imbunatatit parcu de la primarie ah?

CAZACU ION
8 martie 2018
Str. Smaraldului Constanta

Strada Smaraldului din Constanta, cand puneti canalizare, iluminat si asfalt ? De 5 ani ne promiteti.

marius
8 martie 2018
problema

Dar de podul de la butelii ,,desteptilor,, cand va apucati sa il terminati???RUSINE PRIMARIEI CONSTANTA

Dan
9 martie 2018
W

Termenele Romane?E ruda cu imunoglobina?Nici ziaristii nu mai sunt ce erau odata.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9236 secunde