Garda de Mediu a inspectat stația de epurare Constanța Sud

624

Articole de la același autor

Reprezentanții Gărzii de Mediu Constanța au efectuat un amplu control la stația de epurare Constanța Sud. Controlul a urmărit în principal calitatea apelor menajere epurate prin această stație, stație modernizată și extinsă cu ajutorul UE, prin programul MUDP II, în perioada 1997 – 2001.
Controlul a demarat cu verificarea fluxului tehnologic al stației de epurare, urmărindu-se dacă în procesul de epurare sunt respectate toate etapele. Au fost verificate mai multe probe de apă epurată, după fiecare etapă a procesului. La final, s-a verificat calitatea apei rezultate în urma întregului proces de epurare.
În urma controlului, reprezentanții Gărzii de Mediu au constatat că apele menajere din zona deservită de stația de epurare Constanța Bord, stație ce se află în plin proces de modernizare, sunt pompate prin două conducte de refulare de diametru 600 mm și 800 mm în stația de epurare Constanța Sud. La momentul controlului, stația de epurare Constanța Sud prelucra un debit de 2600 l/s față de capacitatea proiectată de 3200 l/s. Totodată, la nivelul stației există sistemul de control a calității apei uzate evacuate în Marea Neagră, precum și date concrete pentru parametri monitorizați, care se încadrează în normele impuse de legislația în domeniu;
În plus, reprezentanții Gărzii de Mediu s-au deplasat și la locul în care se deversează apa epurată de la stația Constanța Sud, în dana 86 a Portului Constanța, locație unde s-a constatat că apele epurate deversate respectă toți parametrii calitativi impuși de legislația în vigoare, a precizat Irina Oprea, purtătorul de cuvânt al SC RAJA SA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9175 secunde