SPIT Constanța

"Ghișeul unic" de Impozite, model pentru administrațiile publice europene

866
Conceptul de "Ghișeu unic" pentru impozite și taxe locale implementat anul trecut de Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța a fost apreciat și de Institutul European de Administrație Publică (EIPA) de la Maastricht, Olanda, care a situat organizația constănțeană în topul instituțiilor din sectorul public european, ca model pentru restul administrațiilor publice din Europa.
SPIT a participat la competiția "Premiul European pentru Sectorul Public (EPSA)", ediția 2011, la secțiunea "Furnizarea eficientă a serviciilor publice într-un climat economic nefavorabil", cu lucrarea intitulată "Ghișeul unic", numărându-se astfel printre cele 103 proiecte eligibile de la această secțiune care au fost selecționate și publicate în catalogul editat de EIPA.
La competiția din 2011 au fost înscriși 274 de participanți din 32 de țări și instituții europene. Emitenții de top au fost Spania, România, Austria, Italia, Polonia și Germania. Din cei 274 de aplicanți, 116 au fost de la nivelul administrației publice locale, 66 de la nivel regional, 85 de la nivel național și 7 de la instituțiile europene.
Prin implementarea ghișeului unic, SPIT a adus serviciile instituției mai aproape de contribuabili, ajutându-i să economisească timp și bani irosiți odinioară pentru deplasarea de la o agenție fiscală la alta, funcție de arondarea străzilor, ori repartizarea agențiilor pe categorii de contribuabili, persoane fizice sau juridice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 23 Februarie 2012
Stire din Social : Cartierul Inel II, fără apă rece
Joi, 23 Februarie 2012
Stire din Social : Atenție se oprește apa!
Joi, 23 Februarie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 1.9546 secunde