GOOGLE îl omagiază pe celebrul creator al DIAGRAMEI VENN

95
GOOGLE îl omagiază pe celebrul creator al DIAGRAMEI VENN - untitled-1407136641.jpg

Articole recomandate

John Venn, logicianul și filosoful englez care a inventat celebra diagramă VENN, este omagiat de Google printr-un Doodle interactiv

John Venn s-a născut, potrivit wikipedia.org, la 4 august 1834 și a murit la 4 aprilie 1923.

John Venn fost un logician și filozof englez. Este celebru pentru introducerea așa-numitei diagrame Venn, utilizată în diverse domenii ca: teoria mulțimilor, teoria probabilităților, logică, statistică și informatică.

John Venn s-a născut în 1834 la Hull, Yorkshire. Mama lui, Martha Sykes, originară din Swanland, în apropiere de Hull, a murit când John era fraged copil.


Metoda diagramelor Venn reprezintă o modalitate de verificare a validității inferențelor (imediate și mediate) prin reprezentări grafice. Metoda in sine constă în intersectarea unui număr de cercuri, fiecare cerc reprezintă un termen al inferenței. Doi termeni ai unei propoziții categorice de tipul "Toți S sunt P" - SaP, sunt reprezentați prin metoda diagramelor Venn prin două cercuri intersectate corespunzătoare celor 2 termeni: S și P. Întrucât raționamentul este de tipul SaP, sfera lui S din afara sferei lui P este vidă, și este hașurată, partea de intersecție dintre S și P reprezintă întregul univers de discurs al lui S - și implicit reprezentarea propoziției categorice, potrivit Wikipedia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4405 secunde