Google îl sărbătorește, astăzi, pe creatorul artei Origami

452
Google îl sărbătorește, astăzi, pe creatorul artei Origami - googledoodleorigami21270200-1331704935.jpg
Google a creat un logo special pentru a sărbători 101 ani de la nașterea japonezului Akira Yoshizawa, considerat părintele artei origami.

Origami este arta împăturirii hârtiei, iar japonezul Akira Yoshizawa este considerat părintele ei. Motorul de căutare Google sărbătorește, miercuri, 101 de ani de la nașterea sa, printr-un Google Doodle special.

Akira Yoshizawa s-a născut pe 14 martie 1911 în Kaminokawa, Japonia și a ridicat origami de la nivelul de obicei la cel de artă. Artistul nipon, care a murit în anul 2005, este considerat a fi cel mai influent și mai prolific artist japonez de origami al secolului XX.

Google celebrează 101 de ani de la nașterea sa printr-un Google Doodle în care literele motorului de căutare par a fi alcătuite din hârtie împăturite. Pe ele stau așezați patru fluturi frumos colorați.

Akira Yoshizawa a inventat mai multe tehnici de pliere a hârtiei, printre care cea umedă. Aceasta implică umezirea hârtiei înainte ca ea să fie îndoită, ceea ce duce la un aspect mult mai reliefat.

Potrivit unei estimări pe care Akira Yoshizawa însuși a făcut-o în 1989, de-a lungul vieții a creat peste 50.000 de origami. Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de "a îndoi" și kami cu sensul de "hârtie", deci "hârtie îndoită". Numele de origami a fost adoptat în anul 1880.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1869 secunde