GRIPĂ AVIARĂ LA CONSTANȚA! AUTORITĂȚILE AU CONFIRMAT INFORMAȚIA. "Vor fi controlate toate gospodăriile..."

2662
GRIPĂ AVIARĂ LA CONSTANȚA! AUTORITĂȚILE AU CONFIRMAT INFORMAȚIA.

Articole de la același autor

O tulpină a virusului gripei aviare, virusul H5N8 a fost descoperit la o lebădă moartă în Constanța, după cum a declarat Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVA, notează realitatea.net. 




"Au fost prelevate probe de la o lebădă găsită moartă în Constanța, iar în urma rezultatelor s-a stabilit că este vorba despre virusul H5N8, o tulpină a virusului gripei aviare. Se formează o zonă de supraveghere și una de protecție și se vor lua măsuri severe de biosercuritate. Vor fi controlate toate gospodăriile din zonă, fermele de păsări, târgurile și nu va mai pleca nicio pasăre fără control sanitar-veterinar", a declarat vicepreședintele ANSVA.


Săptămâna trecută, autoritățile din Ungaria au hotărât sacrificarea păsărilor din apropierea focarelor de gripă aviară din localitățile Bugac și Kiskunmajsa.


"Noi am luat măsuri restrictive la granița de vest, pentru că cel mai aproape focar era la 10 kilometri de noi, dar iată că a apărut în cealaltă parte a țării, la Constanța, la o pasăre migratoare: lebăda", a mai spus Mihai Ponea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4356 secunde