Grup de suport psihologic pentru bolnavii de cancer

268
Grup de suport psihologic pentru bolnavii de cancer - ajutorpacienti-1634750455.jpg
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa (DGASPC), împreună cu Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice „Restart la viaţă” vin în sprijinul bolnavilor de cancer şi organizează în perioada următoare Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu această boală cruntă. Potrivit reprezentanţilor DGASPC, întrunirile vor avea loc în prima şi a treia zi de miercuri a fiecărei luni, de la ora 17.00 la 19.00, la sediul Serviciului Management de Caz pentru Copii din cadrul DGASPC. Aşadar, prima întâlnire a grupului de lucru va avea loc în data de 27 octombrie.

Participarea la grupul de suport este gratuită, iar înscrierile se pot face pe adresa de e-mail a DGASPC Constanţa - office@dgaspc-ct.ro, cu menţiunea „Pentru Grupul de suport psihologic pentru persoanele diagnosticate cu cancer” şi specificându-se, în textul e-mailul, numele, prenumele şi numărul de telefon al solicitantului. Grupul de suport este destinat atât femeilor, cât bărbaţilor, dar şi aparţinătorilor persoanelor adulte şi ai copiilor cu boli oncologice.

Obiectivele Grupului de suport sunt: reducerea izolării sociale, a stării de anxietate, creşterea nivelului de informaţie în ceea ce priveşte boala oncologică, creşterea abilităţilor de comunicare, diminuarea stării de epuizare fizică, mintală şi emoţională, formarea unor strategii de acceptare a bolii şi de luptă împotriva acesteia, sporirea sentimentului de securitate prin intermediul discuţiilor cu persoane care au experienţe similare, reducerea/prevenirea stresului, a depresiei, informaţii legate de nutriţie. Totodată, activităţile Grupului de suport sunt: împărtăşirea experienţelor proprii între persoanele din Grup; informarea participanţilor cu scop educativ. De asemenea, în cadrul Grupului de suport vor avea loc şi întâlniri cu specialişti din domeniu - oncologi, radioterapeuţi, fizioterapeuţi, psihoterapeuţi, specialişti din domeniul terapiilor complementare. Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2884 secunde