Concurs Guerilla Verde face înrolări la Constanța

237

Articole de la același autor

Caravana educațională Guerilla Verde a ajuns ieri și la Constanța. Tabăra de o zi a fost găzduită de Aula Magna a Universității "Ovi-dius", unde tinerii au fost invitați să vizioneze filme cu temă eco. După vizionare, ei au fost provocați de reprezentanții organizației nonguvernamentale Mare Nostrum la discuții despre protejarea mediului înconjurător.
"Înrolările" au început la București, pe 23 martie, prin proiecții de film eco, dezbateri și concursuri. În perioada 23-30 martie caravana a fost deja prin București, Pitești, Ploiești, Galați și Brăila.
Caravana Guerilla Verde folosește filmul ca metodă alternativă de a transmite informații cu scopul de a motiva tinerii să protejeze mediul și să se implice activ în acțiuni de ecologizare. "Vizionarea de filme eco este o metodă educațională nouă, dar adaptată vârstei lor, prin care putem să le captăm interesul, să le smulgem o reacție, indiferent care este ea, și să putem începe o discuție pe probleme de mediu. Considerăm că tinerii trebuie să se implice activ și tocmai de aceea vrem să le transmitem astfel de mesaje și organizăm astfel de acțiuni", a precizat Ileana Timofte, reprezentantul Image Factory, organizatorul campaniei.
Tinerii au avut prilejul de a viziona filme precum "Wall-E", "Ice Age 2", "Home", "An Inconvenient Truth" și documentarul românesc "Copiii Uraniului", premiat la Festivalul Internațional de Film Documentar Astra 2009. Caravana Guerilla Verde este un proiect susținut de Ministerul Mediului și Agenția Națională pentru Protecția Mediului, precum și de numeroase asociații și organizații nonguvernamentale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Miercuri, 31 Martie 2010
Stire din Social : Înghesuială mare la miei
Pagina a fost generata in 1.613 secunde