Guvernul ar putea permite manifestaţiile, în anumite condiţii

129
Guvernul ar putea permite manifestaţiile, în anumite condiţii - 1-1599836722.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a afirmat, răspunzând unei întrebări referitoare la relaxarea restricţiilor, că ar putea fi permise manifestaţiile, cu număr limitat de persoane şi cu respectarea măsurilor sanitare, transmite Agerpres.


"Vă spun că m-am gândit să permitem manifestaţiile, în anumite condiţii. Sigur, reglementate, cu mască, număr limitat de persoane, că am văzut nişte comentarii care sunt răutăcioase şi nu au nicio legătură cu guvernul nostru. Guvernul nostru întotdeauna a fost deschis dialogului şi niciodată nu s-a temut de adunări publice", a declarat Ludovic Orban, la Drobeta Turnu-Severin.


Anterior, și președintele Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, despre solicitările societății civile de a putea organiza proteste. Președintele a spus că acest lucru ar fi posibil cu respectarea restricțiilor, dacă există interes.


"Este o problemă cu siguranţă foarte interesantă. Eu aş fi de părere că, dacă se respectă normele care sunt impuse şi pentru altfel de adunări, în condiţii de strictă legalitate, cred că s-ar putea organiza şi forme de protest.


Eu cred că autorităţile care se ocupă de aşa ceva se tem mai degrabă de nerespectarea normelor. Aşa cum am văzut că au fost anumite manifestări unde toate normele au fost practic ignorate, ori aşa ceva nu ne ajută pe niciunii – nici pe protestatari, nici pe cei care vor să îşi vadă liniştiţi de viaţa lor. Deci, în principiu, în măsura în care s-ar respecta toate normele în vigoare, chestiunea s-ar putea discuta", a afirmat șeful statului.


Prim-ministrul a anunţat, în urmă cu o zi, că Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7504 secunde