Guvernul Dăncilă înființează comisia pentru aderarea la euro!

167
1
Guvernul Dăncilă înființează comisia pentru aderarea la euro! - cumaajunsmonedaeurosadezbineunco-1521635397.jpg

Articole recomandate

Guvernul Dăncilă înființează Comisia care va fi însărcinată cu pregătirea aderării României la zona euro. Anunțul a fost făcut miercuri, înainte de ședința de Guvern de premierul Dăncilă. Primul care a lansat informația în spațiul public a fost liderul PSD Liviu Dragnea.

"Comisia Națională are rol de a pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere și de adoptare a monedei euro precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economiei și societății românești, asumate prin consens de toți participanții ce vor fi incluse în proiectul Planului național de adoptare a monedei euro", se arată în proiectul de Hotărâre. Comisia va prezenta pentru asumare politică calendarul de trecere la moneda euro și Planul național de adoptare a monedei euro până la data de 15 noiembrie 2018'' potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG)

Comisia Națională va fi constituită din reprezentanți ai Băncii Naționale, Administrației Prezidențiale, Academiei Române, partidelor, sindicatelor, dar și ai altor instituții de vază și personalități. Comisia Națională este condusă, în calitate de co-președinți, de primul-ministru și președintele Academiei Române și de doi vicepreședinți, respectiv guvernatorul Băncii Naționale a României și un viceprim-ministru desemnat de primul-ministru prin decizie.

Comentează știrea

Liviu Burebista
21 martie 2018
Romexit

Cel mai bine ar fi, daca guvernul Dancila ar organiza iesirea Romaniei din Uniune Sovietica a Europei. Aceasta uniune satanica va duce la pieirea Romaniei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5312 secunde