Guvernul pregătește modificări pentru programul social "Prima Casă"

202
Guvernul pregătește modificări pentru programul social

Articole de la același autor

Guvernul pregătește modificări pentru programul social "Prima Casă", redenumit "O familie, o casă". Premierul Ludovic Orban susține că este nevoie de un plafon care să țină cont de evoluția prețurilor de pe piața imobiliară.


"Trebuie să clarificăm situația în programul Prima Casă, după adoptarea legii. Aici o să avem nevoie de o reglementare legală care să clarifice modul în care se derulează programul Prima Casă. Vă rog, în reglementare, să țineți cont și de faptul că, față de momentul în care s-a dat reducerea de cotare de TVA, de 5%, metrul pătrat construibil era 750-800. Între timp, metrul pătrat construit a crescut semnificativ și să utilizăm un plafon care să țină cont de realitatea de pe piața imobiliară de astăzi", a spus Ludovic Orban în ședința de Guvern.


În context, ministrul Finanțelor a subliniat că va fi un program nou: "Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condițiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou".


Președintele Klaus Iohannis a semnat, la începutul lunii aprilie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului "Prima Casă", precum și pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a acestuia.Prin această lege, programului i se atribuie un caracter social, devenind "O familie, o casă". 


Propunerea legislativă aparține fostului ministru al Finanțelor, senatorul PSD Eugen Teodorovici, conform Digi24.


Programul ''Prima casă'' este în continuare un program guvernamental care are ca obiect facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția sau construirea unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9003 secunde