Hotelierii își vor primi plajele în două săptămâni

4947
Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunțat sâmbătă, la Constanța, că, în maximum două săptămâni, hotelierii și agenții economici de pe litoral ar putea să intre în posesia plajelor. Totul depinde însă de promptitudinea cu care răspunde și ministrul Turismului la solicitare, dar și de capacitatea Direcției Apelor Dobrogea Litoral de a încheia rapid contractele de închiriere.
"E o chestiune de o săptămână, două, până când hotelierii își vor primi plajele. Cel mai probabil, după 10 iunie. Sectoarele de plajă disponibile sunt foarte multe, câteva sute. Există o procedură prin care trebuie încheiate contractele. Acum nu știu ce capacitate are Direcția Apelor, câte contracte poate semna pe zi. Dar lucrurile sunt pe linie dreaptă și ordonanța va intra în funcțiune", a declarat Nicolae Nemirschi.
El a anunțat că ordinul comun al Ministerului Mediului și cel al Turismului sunt gata, mai trebuie însă să fie semnat și de Elena Udrea. Acest act va stabili exact cum se vor împărți plajele și cine va avea prioritate la închirierea suprafețelor de nisip.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde