Crăciun în familie pentru copiii din centrele de plasament

Ia acasă un copil orfan și oferă-i cele mai minunate sărbători!

822
4
Ia acasă un copil orfan și oferă-i cele mai minunate sărbători! - iaacasauncopil3-1386955690.jpg

Articole de la același autor

Mii de copii scriu în aceste zile scrisorile către Moș Crăciun. Singura lor grijă este să-și aleagă o jucărie și să spere că Moșul le-o va lăsa lângă brad. Pentru ei sărbătorile sunt numai prilej de bucurie și de aceea le așteaptă cu nerăbdare.

Mai este o categorie de copii care, deși așteaptă la fel de nerăbdători Crăciunul, nu are parte de aceleași daruri. Mulți nici nu își doresc cadouri, nu vor mașinuțe sofisticate, nu vor tablete sau păpuși faimoase, vor doar… o familie. Sunt copiii din cen-trele de plasament, sunt micuții orfani sau abandonați, pentru care sărbătorile nu înseamnă o reuniune cu familia.

Dacă doriți să îi oferiți un Crăciun de vis unui copil dintr-un astfel de centru, o puteți face luându-l în căminul dumneavoastră, pentru trei zile. Nu trebuie decât să adunați câteva hârtii, să depuneți o cerere și să pregătiți cadourile și masa de Crăciun.

"Persoanele care doresc să ia copii acasă, de Crăciun, se pot adresa la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, pe strada Decebal, sau la numărul de telefon 0241.488.648. Ei trebuie să constituie un dosar care să conțină copii de pe cărțile de identitate, adeverințe de la medicul de familie privind starea de sănătate și cazierul. Ulterior, se face o anchetă la domiciliu", a declarat, pentru "Cuget Liber", Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Ge-nerale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este marți, 17 decembrie. Până în prezent, 13 familii au depus deja solicitare pentru a petrece Crăciunul împreună cu unul sau mai mulți copii din centrele de plasament din Constanța.

"O parte din copii pleacă în propriile familii, cei cu diferite dizabilități nu părăsesc centrul, dar sunt mulți care ar putea să petreacă Crăciunul cu alte familii. Persoanele care fac solicitări să ia acasă un copil din-

tr-un centru de plasament pot să își prezinte preferințele și, în funcție de profilul lor, dacă au sau nu copii, reprezentanții DGASPC analizează ce copil vor primi. Practic, doritorii nu își aleg ei copiii, dar își pot exprima preferințele și noi putem ține cont de ele, în funcție de copiii pe care îi avem", a mai adăugat Roxana Onea.

Comentează știrea

Cosmin
14 decembrie 2013
Analfabetism

Cele mai minunate nu exista...minunat este deja la superlativ...ofera'i cadouri minunate era suficient..mai pune mana pe o carte inainte sa scrii..stimate ziarist

Eu
14 decembrie 2013
Apoi?!

Si apoi?La sufletele si sperantele lor v-ati gandit?Nu poti oferi caldura si dragoste in 3zile.

Cristina
15 decembrie 2013
adoptiile

Din pacate adoptiile copiilor sant blocate de prea mult timp dar cui sa -i mai pese in tarisoara noastra draga !

olea
17 februarie 2014
copil

as dori sami eau un copil de suflet sal iubes mai ceva ca pe sufletu meu va rog azutatima

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Social : ANM. Cod galben de ceață pe A2
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Social : A fost cutremur în zona Vrancea
Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Stire din Social : Cum va fi vremea în week-end,  la Constanța
Pagina a fost generata in 1.8448 secunde