IARNA BATE LA UȘĂ! Cine poate primi AJUTOR DE LA STAT pentru ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI

2521
11
IARNA BATE LA UȘĂ! Cine poate primi AJUTOR DE LA STAT pentru ÎNCĂLZIREA LOCUINȚEI - caloriferfriggf14-1380903556.jpg

Articole de la același autor

Sezonul rece a venit mai repede decât ne așteptam cu toții și încălzirea locuințelor a devenit aproape o necesitate. Mulți constănțeni se gândesc însă cu groază la această cheltuială în plus și la câți bani vor fi nevoiți să scoată din buzunar în fiecare lună.

Și în acest an, familiile și persoanele singure cu venituri reduse vor beneficia, în perioada sezonului rece, între 1 noiembrie 2013 și 31 martie 2014, de acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței. Mai mult decât atât, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a inclus pe lista beneficiarilor și pe cei care se încălzesc cu energie electrică. Măsura a fost luată deoarece s-a constatat faptul că sunt zone în care nu există posibilitatea furnizării de energie termică în sistem centralizat ori costul de producție al acesteia este prea mare pentru a putea fi suportat de cetățeni, încălzirea locuinței realizându-se cu energie electrică. De altfel, conform datelor recensământului realizat în anul 2011, doar 44 la sută din locuințe au instalații de termoficare sau centrală termică proprie, restul de locuințe utilizând, după caz, gazele naturale, combustibilii solizi sau lichefiați, precum și energia electrică.

Până ca ministerul să ia această măsură, la Constanța, primăria era cea care suporta cheltuielile celor care au sisteme de încălzire cu energie electrică, în baza unor cereri și declarații pe proprie răspundere.



Ajutoare de la 1 noiembrie 2013


Potrivit reprezentanților Ministerului Muncii, drepturile de primire a ajutoarelor de încălzire se stabilesc începând cu 1 noiembrie 2013. Solicitanții trebuie să depună la sediul primăriei de domiciliu o cerere, precum și o serie de acte doveditoare privind familia, veniturile și locuința. Dosarul trebuie să cuprindă actele de identitate ale mem-brilor familiei și documentele din care să reiasă veniturile acestora, cum ar fi adeverințe de salarii sau venituri eliberate de angajatori, serviciile ANAF, mandate de plată a unor drepturi sociale sau decizii ori dispoziții de acordare, etc. De asemenea, cei care solicită ajutoarele de încălzire trebuie să prezinte acte privind locuința, cum ar fi actul de proprietate, contractul de închiriere, împuternicirea proprietarului pentru solicitarea ajutorului pentru încălzire, în cazul chiriașilor, sau alte documente ce atestă forma de deținere sau utilizare a locuinței.

Ca urmare a includerii consumatorului de energie electrică în rândul beneficiarilor de ajutoare de încălzire, a fost necesară modificarea normelor metodologice și a vechiului formular de cerere. Noile formulare pentru acordarea ajutoarelor de încălzire se vor procura direct de la sediile primăriilor sau de pe paginile web ale acestora, ale agențiilor pentru plăți și inspecție socială și cea a Ministerului Muncii, după încheierea procesului de avizare interministerială.

Atenție, ce acte prezentați!

Atenție, însă, prezentați toate documentele cerute și nu încercați să păcăliți statul. Anul trecut, după corelarea bazelor de date ale Primăriei și Serviciului Public de Impozite și Taxe, s-a constatat că peste 30.000 de constănțeni nu apăreau înregistrați la taxa de habitat, ca și cum nu ar fi locuit în municipiul Constanța, însă beneficiau de ajutoarele de încălzire.

La rândul lor, reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța fac verificări ale veridicității datelor prezentate în cererea de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței. Efectuarea anchetelor sociale se va derula pe tot parcursul sezonului rece, iar beneficiarii sunt sfătuiți să colaboreze cu asistenții sociali care se vor deplasa în teren. Neefectuarea anchetei sociale din cauza refuzului beneficiarului conduce la încetarea dreptului începând cu luna următoare și recuperarea sumelor acordate cu titlu de ajutor.

Ce venituri se încadrează pentru ajutoare

Limitele prevăzute de Ministerul Muncii sunt: pentru venituri până în 155 de lei, se primește un ajutor de 240 de lei, pentru venituri cuprinse între 155,1 și 210 lei, ajutorul este de 216 lei, între 210,1 - 260 de lei - se acordă 192 de lei, între 260,1 și 310 lei - se acordă 168 de lei, între 310,1 și 355 de lei - se acordă 144 de lei, între 355,1 și 425 de lei - se acordă 120 de lei, între 425,1 și 480 de lei - se acordă 96 de lei, între 480,1 și 540 de lei - se acordă 72 de lei și între 540,1 și 615 lei - se acordă 48 de lei.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ath
5 octombrie 2013
Atentie !

Astea sunt ajutoare de la stat. Una la mana.In Constanta statul sunt Eu.Doi la mana.Aici avem alte ajutoare.Statul degeaba este subventionat de stat. Mazare acorda ajutoare mai mari pentru incalzire. El acorda ajutoare si tipa ca nu are bani.Pentru ca nu are bani cere bani de la guvern,adica cere bani tot de la stat.Daca guvernul nu-i da bani,Mazare majoreaza taxa pe habitat.Taxa pe habitat nu e taxa.Ba e taxa,ba nu e taxa.Sa mi se deie !

GHEORGHE
5 octombrie 2013
TARIFUL LA GCAL

CONSILIERI BURTOSI ! CERETI PRIMARULUI MASCARICI SA REDUCA TARIFUL LA GCAL ! LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ! DECE AVEM CEL MAI MARE TARIF DIN ROMANIA ? NU SUNT EVAZIONIST-AFACERIST NICI TRAFICANT DE ARME SAU DROGURI !RUSINE STATI IN SCAUNE SI VA GANDITI DOAR LA AVANTAJELE POZITIEI VREMELNIC OCUPATE.

admirator
5 octombrie 2013
cererea

actului de proprietar pe apartament e abuziva; chiar daca a fost votata de parlament; si daca nu ai act? (a decedat proprietarul si mostenitorul nu a scos actul oficial..l; asa se obtine situatia reala a batrinilor singuri, care pot fi atacati de "persoanele de bine" in legatura cu adm. publica -cine oare?- pentru a fi usurati de apartamente...). Si ce le-a facut celor 30.000 de indivizi (si individe) care nu figurau ca platitori de taxe, dar cereau ajutor financiar? Nimic... Erau votacii lu' Mazare! Apoi, chiar daca primaria mareste baremul, nu-ti da cat scrie ci cat vor; daca declari depozite bancare -chiar mici si cu dobanzi ridicole-, nu-ti dau suma la care ai avea dreptul. Desi nu se preciza nicaieri ca acest lucru poate duce la reducerea sumei.. Ei, oricum nu are rost sa mai facem cerere, caci banii se vor duce pe maidanezi... Nu zicea primarele ca va costa 200E/maidanezu?

Hanibal
5 octombrie 2013
nimeni nu se sinchiseste

Faptul ca au existat 30000 de cetateni care nu platesc taxa de habitat si incaseaza ajutorul pentru incalzire,denota ca se face un control superficial si putem trage si concluzia ca asa zisii inspectori iau spaga.Nici comitetele de bloc nu-si fac datoria. Este cunoscuta situatia fiecarui locatar dar cei care sunt jecmaniti tac.Ar trebui ca cererile celor care solicita ajutorul si locuiesc la bloc, sa aiba si viza administratorului de bloc.Comentariile noastre nu sunt citite de nimeni,nu sunt luate in consideratie.Fara ajutorul partidelor care pretind ca apara drepturile cetatenilor , si care ar trebui sa organizeze zilnic mitinguri de protest asa cum se face pentru Rosia Montana,si fara presiunea mass-media,nu se va rezolva nimic.Lui Mazare putin ii pasa.Cand e frig,el pleaca in Brazilia. Rezolvarea nu trebuie cersita ci impusa.Consilierii primariei ? Ei s-au folosit de votul cetatenilor pentru a se chivernisi nu pentru a face ceva pentru ei.Dle Chiru,lasa interpelarile si anunta adunarea in fata primariei.Asa se face opozitie.Nepasare partidelor din opozitie fata de costul exorbitant al incalzirii va duce la o crestere si mai mare a jafului.

?!?!?
5 octombrie 2013
ESTI SIGUR?

LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ??? NU AVEM CEL MAI MARE TARIF DIN ROMANIA !!!

Răspuns la: TARIFUL LA GCAL
Adăugat de : GHEORGHE, 5 octombrie 2013
CONSILIERI BURTOSI ! CERETI PRIMARULUI MASCARICI SA REDUCA TARIFUL LA GCAL ! LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ! DECE AVEM CEL MAI MARE TARIF...
cititor
5 octombrie 2013
atentie

Sa se faca controale riguroase la cei care cer ajutor pt. caldura deoarece pe declaratii nu se specifica , plecarea lor din tara si trec salariul minim pe economie, iar ei castiga de trei ori mai mult !!!

Yorick
5 octombrie 2013
ptr. Gheorghe

Omule iti pierzi timpul si te enervezi fara nici o speranta."Consilierii burtosi" despre care vorbesti au in vile centrale termice proprii asa ca ii doare in cot de pulime!

Răspuns la: TARIFUL LA GCAL
Adăugat de : GHEORGHE, 5 octombrie 2013
CONSILIERI BURTOSI ! CERETI PRIMARULUI MASCARICI SA REDUCA TARIFUL LA GCAL ! LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ! DECE AVEM CEL MAI MARE TARIF...
klaus
6 octombrie 2013
9600 RON

cum draqu ai platit tu 9600 RON ( 96 milioane lei vechi ) /luna !

Răspuns la: TARIFUL LA GCAL
Adăugat de : GHEORGHE, 5 octombrie 2013
CONSILIERI BURTOSI ! CERETI PRIMARULUI MASCARICI SA REDUCA TARIFUL LA GCAL ! LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ! DECE AVEM CEL MAI MARE TARIF...
TARIFUL LA GCAL
6 octombrie 2013
TARIFUL LA GCAL

Constanta nu are cel mai mare tarif . Daca toti agaricii scriu ziua ce viseaza noaptea , este bine .

Răspuns la: TARIFUL LA GCAL
Adăugat de : GHEORGHE, 5 octombrie 2013
CONSILIERI BURTOSI ! CERETI PRIMARULUI MASCARICI SA REDUCA TARIFUL LA GCAL ! LA 4 CAMERE AM PLATIT 9600 LEI/LUNA ! DECE AVEM CEL MAI MARE TARIF...
ath
6 octombrie 2013
Termometrul,agent electoral

Continuare.Rumanul are memoria scurta.Pentru cine a uitat,pentru cine nu stie sau nu a fost atent,vreau sa explic cum s-au stabilit subventiile la caldura in orasul rosu. In 2011,guvernul "unional" Boc a stabilit prin lege,limita veniturilor pentru ajutoarele la caldura. Daca va amintiti,limita a fost cam de 800 lei/luna. In orasul autonom Constanta(Transnistria Romaniei),in orasul unde guvernul "federal" nu are nici cea mai mica putere,caporalul Mazare a hotarat alte norme in avantajul lui. Se apropiau alegerile locale din 2012. Mazare nu cunostea numarul de cetateni pe categorii de venituri. Nu avea evidenta,o evidenta clara. Avea in schimb nevoie de o majoritate fidela pentru a castiga alegerile locale. A luat-o prin tatonare. A primit cererile pentru subventii la limita de 800 lei/luna. Au fost putini cetateni. Majoreaza limita la 1000 lei/luna. Astepta sa soseasca cererile la primarie. Nu ajunge la majoritatea dorita. A marit din nou limita cam pe la 1200 lei/luna. Nici asa numarul de cereri nu au ajuns la majoritatea de care avea nevoie. Inca o data majoreaza limita, primeste alte cereri. Cand s-a ajuns la un plafon de 1500 lei/luna,Mazare a vazut ca peste jumatate dintre cetatenii cu drept de vot a cerut subventii. BINGOOO..YES..YES..YES...! Asta-i limita,avem o MAJORITARE MITUITA ! BINGOOO..YES..YES...! Asa arata vestitele "calcule" economice practicate de baronii locali,astea sunt regulie ingineriilor financiare practicate de smecheri. Victor Ponta i-a sarit in ajur: "FACI TU ASTA PENTRU MINE ? FACI TU ASTA PENTRU PESEDE ? Uite,iti dam bani de la stat pe alte cai. De exemplu,iti dam un "o biberon" in Portul Costanta,si mai vedem noi". Mazare are nevoie de saraci si de multa saracie ca sa ramana in scaun. Are nevoie de "saraci" in acte,chiar daca inchide ochii la evaziunea fiscala. Sa demonstram.La o intalnire cu "sarmanii" din Constanta, Mazare declara ca a lasat "LA LIBER" inchiriatul apartamentelor. Mai fac si ei cate un "banut",mai fac un banut care se numeste "completarea veniturilor" Ferice de cel care "lucreaza LA LIBER" ! Vai de cel care are o carte de munca ! Cu Mazare nu se poate discuta. Vreau sa-l intreb pe tov. prefect Bola: CINE V-A DAT DREPTUL SA TRAGETI O LINIE INTRE BOGATI SI CEI CARE AU NEVOIE DE SUBVENTII ? CARE ESTE BAZA LEGALA ? UNDE ESTE LIMITA SARACIEI IN CONSTANTA ? CONSILIERII FAC LEGI ? CONSILIUL LOCAL ESTE PARLAMET ? DE CAND AVEM UN PARLAMENT FEDERAL SI UN GUVERN FEDERAL in Constanta ? DE CE TOLERATI INDEMNUL LA EVAZIUNE FISCALA PRACTICAT DE MAZARE ? DE CE TOLERATI MINCIUNA,DOMNULE PREFECT ?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5384 secunde