Iarna s-a dezlănțuit, la Constanța! Circulația, blocată pe mai multe drumuri din județ

432

Articole de la același autor

Iarna și-a intrat în drepturi și le-a dat serioase bătăi de cap autorităților, dar și constănțenilor. La fel ca în anii trecuți, restricțiile de circulație nu au fost respectate în totalitate, iar asta a dus inevitabil la zecikm de autoturisme blocate.km În plus, vântul puternic a pus la pământ mai multe TIR-uri, blocând traficul pe autostradă și podul nou Agigea. 


În noaptea de miercuri spre joi, începând cu ora 03:00, a început să ningă viscolit în tot județul. În ciuda faptului că lucrătorii Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța au acționat încă de dimineață cu 48 de utilaje dotate cu lamă, vântul puternic a așternut zăpada pe drum, iar eforturile de a ține toate drumurile deschise au fost năruite. 


Începând cu ora 10:00, autoritățile au decis închiderea mai multor sectoare de drum și impunerea de restricții în tot județul Constanța. Din cauza viscolului, au fost raportate incidente izolate pe DN 22 C, unde un autoturism a derapat și a intrat într-un copac, fapt ce a cauzat blocarea temporară a circulației pe acest tronson. De asemenea, pe DJ 392, un microbuz a rămas blocat între localitățile Independența și Dumbrăveni.


Mai multe autovehicule au rămas blocate pe DN22, între localitățile Tariverde și Palazu Mic, după ce un autotren a derapat și a blocat ambele sensuri de mers. La fața locului s-au deplasat 13 utilaje ale Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, care au reușit să îndepărteze autotrenul și să elibereze carosabilul. Pe segmentul de drum respectiv era în vigoare o restricție de circulație pentru vehicule cu masa mai mare de 3,5 tone. 


RAJDP a acționat cu 54 de utilaje de deszăpezire, inclusiv cele șase freze și șenilata din secția Topraisar. Cele mai afectate tronsoane au fost: DJ 392 - Dumbrăveni - Independența - Movila Verde; DJ 391 A - Sipote - Furnica; DJ 222 - Pietreni - Peștera și segmentul Târgușor - Mihail Kogălniceanu, precum și pe DJ 226 B, în raza comunei Pantelimon. Pe tronsonul DN 22 - Mihai Viteazu - Constanța se circulă cu dificultate, motiv pentru care recomandăm șoferilor să folosească drept ruta alternativă varianta DJ 226 - Mihai Viteazu - Corbu - Năvodari.


Circulația pe Autostrada Soarelui, la km 102 și km 115, a fost blocată timp de câteva zeci de minute, după ce două TIR-uri, prelată și container,


s-au răsturnat. Potrivit reprezentanților DRDP Constanța, la km 102 s-a intervenit pentru prelata smulsă de vânt, iar la km 115, autoritățile au reușit repunerea containerului pe trailer și deblocarea autostrăzii. 


Traficul rutier pe podul nou de la Agigea a fost complet blocat, după ce un camion cu remorcă s-a răsturnat de-a latul. După aproximativ o oră, s-a reușit repunerea pe carosabil și deblocarea circulației. 


Acoperișuri smulse de vânt 


Probleme au fost înregistrate și în municipiul Constanța, fiind sesizate bucăți desprinse din acoperișurile mai multor blocuri, inclusiv biserici. De asemenea, o femeie a avut neplăcuta surpriză de a-și găsi autoturismul Skoda distrus de peretele unei clădiri, care s-a prăbușit din cauza vântului. 


Rafalele care au suflat cu putere au pus probleme și semafoarelor din municipiu, șoferii semnalând că acestea s-ar putea desprinde oricând, fiind un real pericol pentru participanții la trafic. 


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a acționat cu 133 autoutilaje și s-au răspândit 890 tone sare, 1 tonă clorură de calciu și 2,5 tone produs ecologic. În total, la nivel național, în perioada menționată mai sus, s-a acționat cu 662 autoutilaje și s-au răspândit 3424,5 tone material antiderapant, 37,2 tone clorură de calciu. 


Echipele de intervenție ale Consiliului Județean Constanța asigură permanența în această perioadă, iar locuitorii județului pot semnala RAJDP pentru orice problemă, la următoarele numere de telefon: 0735.00.88.02, 0241.693.527. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5901 secunde