Iarna se întoarce în forță! Un val de aer polar pune stăpânire pe România

2063
Iarna se întoarce în forță! Un val de aer polar pune stăpânire pe România - us5xjfv-1553594280.jpg

Articole de la același autor

Iarna se întoarce în forță în toată țara, după zilele frumoase de vară când în sudul țării s-au atins și 25 de grade. De marți, un val de aer polar pune stăpânire pe România, iar vremea intră într-un proces de răcire, temperaturile urmând să fie cu peste 10 grade mai scăzute decât în ziua precedentă. Spre exemplus, dacă luni la București s-au înregistrat 24 de grade, maxima, de marți nu vor fi mai mult de 12 grade.


  Conform Administrației Naționale de meteorologie(ANM), marți, vremea se va răci, chiar accentuat în jumătatea de sud a teritoriului, astfel valorile termice se vor situa ușor sub mediile multianuale. Vor fi înnorări mai persistente în regiunile sudice, estice și parțial în cele centrale, unde temporar va ploua slab. Ploile vor fi mai frecvente și pe arii relativ extinse ziua, în timp ce noaptea se vor restrânge. La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar spre sfârșitul intervalului, în Maramureș, nordul Moldovei și în Transilvania trecător pot fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare la munte, iar la cote mai reduse local și în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 15 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 și 5 grade. Spre sfârșitul nopții, pe arii restrânse îndeosebi în regiunile intracarpatice, se va produce brumă.


Și la București, marți, vremea se va răci accentuat, astfel temperatura maximă va fi de 10...12 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 5 grade. Cerul va fi mai mult noros și mai ales în cursul zilei va ploua slab, iar vântul va prezenta unele intensificări. Si miercuri vom avea parte de frig. Vremea va fi ușor mai rece decât în mod obișnuit pentru această dată, spun meteorologii. Cerul va fi variabil, cu înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse vor fi precipitații sub formă de ploaie în regiunile sudice și trecător mixte în extremitatea de nord-est. În zona de munte, izolat se vor semnala ninsori slabe. Local și temporar vântul va continua să prezinte intensificări, viteze mai mari urmând a se înregistra pe crestele montane și în estul teritoriului.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade, iar cele minime între -7 și 3 grade, ușor mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. Dimineața și noaptea local se va produce brumă. La București, miercuri, vremea va fi relativ rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua când vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1...1 grad. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de brumă, scrie adevarul.ro
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3666 secunde