Iată cum poți folosi o cuvertură de pat pentru un rezultat cât mai plăcut!

410

Articole recomandate

Un pat frumos aranjat poate ajuta pe oricine să-și înceapă ziua cu spor și o stare de spirit bună. Mulți oameni preferă să-l aranjeze încă de la primele ore ale dimineții, pentru că acest lucru le oferă o stare plăcută, pe tot parcursul zilei. Plus de asta, ce poate fi mai confortabil decât să te arunci într-un pat frumos decorat, atunci când ajungi seara acasă?

Ai nevoie de câteva sugestii care să te ajute să aranjezi cât mai frumos piesa principală a dormitorului tău? Nu ai nevoie decât de o lenjerie de calitate, o pilotă, câteva perne pufoase, o cuvertura pat și multă creativitate.

1. Pentru început, dă la o parte toate pernele și îmbracă salteaua cu o husă. Dacă vrei dublă protecție, utilizează și un set de așternuturi, pe care să le folosești atât pentru saltea, cât și pentru pilotă și perne.

Poți opta pentru o lenjerie din bumbac, pentru că acest material oferă un confort termic sporit, indiferent de temperatura din cameră, sau poți merge pe varianta unei lenjerii cocolino, ideală pentru nopțile friguroase de iarnă.

Asigură-te că atât husa, cât și așternutul sunt bine fixate pe pat. Până la urmă, nu vrei ca lenjeria ta să înceapă să alunece pe timp de noapte, nu? Netezește bine așternutul și poți trece la pasul următor.

2. Înainte de a-ți folosi cuvertura de pat preferată, trebuie să aranjezi cât mai bine pilota, astfel încât să nu lași în urmă nicio denivelare inestetică. Îndreaptă pilota pe suprafața patului și asigură-te că marginile acesteia sunt dispuse egal în ambele părți.

Dacă preferi ca patul tău să aibă un aspect cât mai pufos, poți utiliza două pilote suprapuse. Există magazine online care comercializează pilote 4 anotimpuri, care se atașează cu ajutorul unui scai. Un exemplu este și Patul Meu, un loc în care vei găsi numeroase modele potrivite nevoilor tale!

3. Este timpul să așezi și cuvertura pe pat. Alege pentru aceasta o culoare care să se potrivească de minune cu așternuturile folosite și care să nu se afle în contrast prea mare cu restul camerei tale. După ce ai aranjat și cuvertura de pat, îndoaie capătul acesteia și al pilotei, astfel încât să lași să se vadă o mică parte din cearșaful cu care ai îmbrăcat salteaua. Este un artificiu decorativ care oferă un aspect estetic plăcut.

4. Alege câteva perne pe care să le aranjezi la capul patului. De obicei, nu este nevoie de mai mult de 5-6 perne pentru un pat matrimonial, mai ales dacă iei în considerare că, cel mai probabil, 3-4 dintre ele vor fi decorative. Indiferent de preferințele tale, încearcă să achiziționezi perne de dimensiuni ușor diferite, pentru a oferi patului un joc geometric interesant.

5. Nu în ultimul rând, așază o pătură peste cuvertura pat. Aceasta va fi exact elementul care va oferi un finisaj rafinat patului tău. Poți să o lași să atârne de un colț al patului, pentru a nu părea că ar fi intenționat așezată acolo, sau poți să o îndoi și să o pui pe lățimea patului, aproape de partea inferioară a saltelei. Alege o pătură pufoasă, pe care să o poți folosi și în alte situații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6393 secunde